Zbog ovog detalja vlasnici pasa će zavoljeti Tesline aute

Screenshot: Tesla Motors/Twitter

TESLA predstavlja novu uslugu koja omogućava udobniji i sigurniji boravak kućnih ljubimaca u njihovim automobilima.

Na službenom profilu Tesla Motorsa objavljen je promotivni video za tzv. Dog Mode način rada automobila dok je parkiran. Naime, ovaj mod rada omogućava da vlasnik i za vrućeg dana ostavi kućnog ljubimca u parkiranom automobilu bez straha da će se "skuhati". U Dog Modeu, naime, radi klima-uređaj, a pritom će se na središnjem info zaslonu ispisivati trenutna temperatura u kabini. Ne zato da pas bude informiran, već da to vidi zainteresirani prolaznik, zajedno s porukom koja objašnjava da su psi na sigurnom jer je uključen Dog Mode. U trenutku kada kapacitet baterije padne na 20%, sustav će automatski poslati upozoravajuću poruku na mobilni uređaj vlasnika automobila.

 

Ameri pritom moraju biti oprezni jer je u pojedinim dijelovima zemlje iz razumljivih razloga zabranjeno ostavljati psa bez nadzora u automobilu. Nadajmo se samo da neće nekome pasti na pamet da ostavi dijete u automobilu uz ovaj mod.

Recimo i da je uz ovaj doista kul dodatak, Tesla posljednjim updateom dodala još nekoliko novosti, od sigurnosnog Sentry moda nadzora vozila, do načina rada kamere za snimanje u vožnji kojoj se sad pridružuju i one bočne. Naravno, postoje i oni nešto besmisleniji dodaci poput ovog u nastavku:

 

Pročitajte više