Zbog rupe na cesti, grad mora platiti popravak Ferrarija

 Foto: Ferrari

DA je pravda spora, ali dostižna potvrđuje primjer vlasnika Ferrarija koji je tužio gradske službe zbog oštećenja na autu uzrokovanog oštećenjem kolnika. 
 
Prošlo je gotovo godinu dana od nemilog događaja, no Scott Nichols, vlasnik skupocjenog Ferrarija, na kraju može biti zadovoljan. Za popravak oštećenja na automobilu dobit će od grada 10.000 GBP, javlja Mirror.  
 
"Prošlog svibnja vozio sam cestom oko 22.30 h i udario nešto na cesti. Bočni zračni jastuk na strani suvozača se aktivirao i skoro sam se razbio. Mislio sam da sam udario u nešto, a na kraju je bila rupa na cesti", rekao je Nicholas i nastavio: "Mogao sam udariti nekog u drugoj prometnoj traci. Imao sam sreću da nitko nije dolazio iz suprotnog smjera, ali i da nitko nije sjedio na mjestu suvozača, aktivacija zračnog jastuka bi ga itekako iznenadila". 
 
 
Nailazak na rupu u slučaju Ferrarija nije jeftin. Aktivacija zračnog jastuka prouzročila je 6.000 GBP troškova, a zamjena uništenog alu naplatka još 3.000 GBP. Dodatno je bilo potrebno pregledati ovjes i provjeriti geometriju. Dodatno, vlasnik je na dostavu dijelova i servis morao čekati čak tri mjeseca. 
 
Nicholas će sada konačno biti obeštećen s 10.000 GBP, koje će donirati u dobrotvorne svrhe. "Nisam ih tužio zbog novca, već je to stvar principa. Na sudu su pokušali sve da izbjegnu plaćanje kazne. Čak su tvrdili da takav superautomobil ne smije na cestu", rekao je Nicholas. Ovo je najveća kompenzacija za oštećenje kolnika isplaćena u povijesti grada Peterborougha. 
 

Pročitajte više