Zeleno svjetlo za Audi Q8

BRITANSKI Car Magazine javlja da je Audi dao zeleno svjetlo za razvoj i proizvodnju novog luksuznog SUV-a. Riječ je o coupe-crossoveru koji bi trebao nositi oznaku Q8, a na tržištu ga možemo očekivati do 2017.

Q8 će se temeljiti na sljedećoj generaciji modela Q7, platformi koju će koristiti i Porsche Cayenne te VW Touareg. Valja ipak reći kako se očekuje da će Q8 biti baziran na verziji podvozja s produljenim međuosovinskim razmakom.

Zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi aluminija novi bi Q7 trebao biti otprilike 300-tinjak kilograma lakši od trenutnog, a koristi će imati i Q8. Konjicu će činiti provjereni V6 i V8 motori, a očekuje se i plug-in hibridna verzija.

Što se dizajna tiče, Audi će nastaviti u istom smjeru što i ne čudi na trenutnu popularnost. S obzirom da se radi o crossover coupe konceptu sličnom onoga BMW-a X6 možemo očekivati nešto manju visinu, naglašeniji sportski izraz i određenu dozu agresivnosti. Ukoliko sve upali na tržištu Audi bi mogao pripremiti cijelu seriju istovrsnih Q modela s parnim brojevima (Q2, Q4 ili Q6).

Audi je navodno već izvršio određena ispitivanja prijema dizajna kod potencijalnih kupaca te došao do odličnih rezultata što je utjecalo na povećanje predviđenih prodajnih rezultata na 25.000 primjeraka godišnje.

Pročitajte više