ZG Auto Show: Nissanove premijere

NAKON nedavne europske premijere u Ženevi, Nissan će po prvi put na ovogodišnjem salonu automobila u Zagrebu hrvatskoj javnosti predstaviti novi Nissan Murano. Uz novi Murano, hrvatsko tržište premijerno će ugostiti i Tiidu. 

Novi Murano

Na tragu uspjeha trenutačnog modela, posve novi Murano nudi više stila i profinjenosti, bolje performanse te udobniju i prostraniju unutrašnjost.

Jedan od najosobitijih modela na tržištu, dinamičan i upečatljiv crossover, ostaje stvarna alternativa cestovnim SUV-ovima. Murano nudi jedinstven spoj snage, sigurnosti i pouzdanog integralnog pogona, inače svojstvenog SUV-ovima, s dinamičkim performansama i upadljivom sportskom vanjštinom.

Osvježene vanjštine i profinjenog interijera, Murano druge generacije i dalje pokreće 3.5-litreni VQ motor. Nakon odrađenih modifikacija razvija 268 KS i 325 Nm nudeći bolje performanse, kako na cesti tako i na crpkama. Poboljšan je i mjenjač, Xtronic CVT. S 20-postotnim smanjenjem gubitaka uslijed trenja, omogućuje brže mijenjanje stupnjeva prijenosa, bolji odziv i manju potrošnju goriva.

Murano je prvi Nissanov model na europskom tržištu s novom zaštitnom bojom (tzv. scratch shield) koja karoseriju štiti od uobičajenih ogrebotina. Tragovi nestaju zahvaljujući novoj visokoelastičnoj smoli koja sprječava da dođe do oštećenja temeljnog sloja boje.

Prodaja novog Murana na hrvatskom tržištu započet će krajem ove godine.

Tiida

Kao što smo i najavili prije gotovo godinu dana, Tiida neće zaobići Hrvatsku. Tiida, čije je ime izvedeno iz riječi koja dolazi iz japanskog dijalekta i koja u prijevodu znači vječna mijena - cjenovno se nalazi između Notea i Qashqaija, a privući će kupce koji traže  konvencionalni tip vozila i koji u prvi plan stavljaju tradicionalne vrijednosti kao što su udobnost, unutrašnja prostornost i lakoća korištenja.

Dostupna je u verziji sa 4 i 5 vrata, a ponudu motora čine tri jedinice, dvije benzinske (1.6/110 KS, 1.8/126 KS) i jedna dizelska (1.5/105 KS). Ručni mjenjač sa šest stupnjeva u ponudi je s dizel i benzinskim 1.8 motorom, dok u kombinaciji sa slabijim benzincem dolaze pet-stupanjski ručni i četiri-stupanjski automatski u opciji.

Tiida se pod imenom Versa prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama. Europska izvedba proizvodit će se u Nissanovoj tvornici Civac u Meksiku.

Uz novi Murano i Tiidu, Nissan će na Auto Show-u izložiti još šest modela, i to: Qashqai, Note, 350Z, novi X-trail, Pathfinder i Navaru.

Više informacija o najvećem automobilskom događaju u regiji moći ćete naći na našim stranicama u okviru tradicionalnog tematskog prikaza.

Pročitajte više