Zovu ga i baby-G klasom, a ovo je prvi detalj

Foto: Mercedes

MERCEDES se nastavlja širiti, a uskoro će ponudu obogatiti modelom GLB.

U fokusu je dakako SUV-ponuda, a to znači još izvedbi i modela koji bi u doglednoj budućnosti mogli u potpunosti preuzeti uteg osobnog programa. Jedan od njih je GLB, a Mercedes će ga u Šangaju na skorašnjem salonu automobila predstaviti u konceptnom izdanju.

Prvi otkriveni detalj je render interijera, koji je Mercedes objavio na društvenim mrežama i zatim ipak povukao. A ono što je vidljivo je drugačiji pristup u odnosu na manji GLA, sada s plutajućim dizajnom cijele prednje ploče, a ne samo središnjeg zaslona. Jedino prepoznatljivo su otvori ventilacije i rješenje tipki za podešavanje sjedala smještenih u oblozi vrata.

I neka vas ime ne zavara. Iako logika kaže da se smješta između manjeg GLA i većeg GLB, vrlo je vjerojatno da će biti predstavljen u obliku skalirane G klase. Naravno, tu mislimo isključivo na dizajn, a ne na vozne osobine i arhitekturu. Netko će pak vidjeti poveznicu s Ener-G konceptom prikazanim prije par godina (naslovna fotografija). A drvo i aluminij u interijeru sugeriraju da luksuza neće nedostajati.

Pročitajte više