Al Pacino i Dan Stevens dobili glavne uloge u jezivom hororu o egzorcizmu

Foto: Profimedia

XYZ Films stekao je prava na dugometražni horor film The Ritual, u kojem će glavne uloge utjeloviti Al Pacino i Dan Stevens. Horor film režirat će David Midell, koji potpisuje scenarij u suradnji s Enricom Nataleom.

Radnja nadolazećeg horora o egzorcizmu prati dva svećenika: jednog koji dovodi u pitanje svoju vjeru (Dan Stevens) i drugog koji se obračunava s problematičnom prošlošću (Al Pacino). Svećenici moraju surađivati i zanemariti svoje razlike kako bi spasili opsjednutu mladu ženu kroz teške i opasne egzorcizme.

Film je autentičan portret Emme Schmidt, Amerikanke čija je opsjednutost demonima kulminirala u mučnim egzorcizmima. Njezin slučaj ostaje najtemeljitije dokumentirani egzorcizam u američkoj povijesti, prenosi Variety.

Izvršni producenti filma su Matthew Helderman, Luke Taylor i Tyler Gould, a od ostale glumačke postave zasad je poznato da će u filmu glumiti Ashley Greene i Abigail Cowen. Trenutno nije poznato više o filmu, kao ni kada je planirana premijera u kinima ili na nekom streaming-servisu.

Pročitajte više