Amy Adams, Robert Pattinson i Robert Downey Jr. glume u Netflixovoj crnoj komediji

Foto: EPA

NAKON uspjeha filma Don't Look Up iz 2021. godine, Netflix i Oscarom nagrađen redatelj Adam McKay ponovo surađuju na redateljevom novom uratku Average Height, Average Build. 

U filmu glume Robert Pattinson, Amy Adams, Robert Downey Jr., Forest Whitaker i Danielle Deadwyler. McKay, koji je napisao scenarij, režirat će i producirati film pod okriljem svoje produkcijske kuće Hyperobject Industries, u suradnji s Kevinom Messickom, piše Deadline.

Slično filmovima Don't Look Up i The Big Short, koje je McKay osmislio, Average Height, Average Build će također ispričati zanimljivu i zabavnu priču u čijoj će pozadini biti društveni problemi. Film je kombinacija crne komedije i korupcije koja vlada u politici.

Pattinson će glumiti serijskog ubojicu koji angažira lobisticu, koju glumi Amy Adams, kako bi promijenila zakone da mu omoguće da lakše izbjegne kaznu za ubojstva. Downey će glumiti umirovljenog policajca koji ne odustaje od rješavanja ubojstava, dok ubojica pokušava spriječiti njegovu istragu. Serijski ubojica se pretvara u neku vrstu junaka, skrivajući svoje prave motive.

McKay je ovaj projekt ponudio tržištu odmah nakon dodjele Oscara, a nakon što je razmislio gdje bi film najbolje odgovarao, odlučio se vratiti mjestu koje je objavilo njegov posljednji dugometražni film, Don't Look Up. To je Netflixov drugi najpopularniji film, a korisnici su ga u prvih 28 dana nakon objavljivanja gledali gotovo 360 milijuna sati. Dosegao je prvo mjesto u 92 zemlje. 

Don't Look Up je nominiran za četiri Oscara, uključujući za najbolji film, te je osvojio nagradu za najbolji originalni scenarij na dodjeli nagrada Writers Guild of America. McKay je uz scenarista Charlesa Randolpha za film The Big Short osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij.

Pročitajte više