Andrew Garfield nije bio "dovoljno zgodan" za popularnu franšizu

Foto: EPA

KRALJEVIĆ Kaspijan jedan je od najvažnijih likova u serijalu Kronike iz Narnije. On je hrabri i šarmantni prijestolonasljednik koji se pokušava vratiti na prijestolje magičnog kraljevstva više od tisuću godina nakon što su iz Narnije otišla braća i sestre Pevensie. Odabir savršenog glumca za tu ulogu u Disneyjevom filmu Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan iz 2008. godine bio je težak zadatak, no malo koji fan zna da je za ulogu Kaspijana jedno vrijeme bio razmatran Andrew Garfield.   

Screenshot: Youtube/Disney

Garfield, danas iskusni glumac i dobitnik Zlatnog globusa i nagrada Tony i BAFTA, imao je samo 23 godine za vrijeme audicije za kraljevića Kaspijana. Iako je glumac iznimno talentiran, u intervjuu za Entertainment Tonight je otkrio da mu je filmska ekipa rekla kako "nije dovoljno zgodan" za ulogu Kaspijana, koja je na kraju otišla Benu Barnesu. Mladog glumca je to pogodilo jer je tražio veliku ulogu koja bi mu pomogla da se probije u filmskoj industriji. 

Foto: EPA

Gubitak uloge u popularnoj franšizi za Garfielda je možda bio prikriveni blagoslov. Naime, Kronike iz Narnije su polako počele gubiti popularnost i fanovi nisu bili sretni jer su se adaptacije odmaknule od izvornog materijala, što je bilo u kontrastu s prvim filmom iz franšize, koji je pokupio brojne pohvale.

Ben Barnes, koji je uspio dobiti ulogu Kaspijana, bio je favorit publike, ali nije uspio steći isti kritički i komercijalni uspjeh u svojoj karijeri. Danas se većinom pojavljuje u raznim serijama, a posljednja u kojoj je glumio je Netflixov Shadow and Bone. 

Iako Kaspijan na kraju nije bio njegova ulaznica za slavu, Garfield je bio ustrajan. Dvije godine kasnije pojavio se u filmovima The Imaginarium of Doctor Parnassus, Never Let Me Go i The Social Network, zbog kojih je polako počeo privlačiti pažnju publike i kritičara.

Svjetsku slavu je napokon stekao 2012. godine ulogom Spider-Mana u filmu The Amazing Spider-Man. Zadnji film u kojem smo ga mogli gledati bio je iznimno uspješni blockbuster Spider-Man: No Way Home. 

Pročitajte više