Andy Serkis je gotovo odbio ulogu Golluma u Gospodaru prstenova

Foto: EPA

ANDY Serkis je danas renomirani glumac kojeg se veže uz neke od najprofitabilnijih filmskih franšiza, što je samo po sebi prilično impresivno. Glumac ima solidan portfolio iza sebe, a uvelike je poznat i po ulogama koje su snimljene tehnologijom Motion Capture. Jedna od takvih uloga je bio Gollum iz Gospodara prstenova, redatelja Petera Jacksona.

Mnogi fanovi prepoznaju Serkisa upravo po ulozi Golluma, ali glumac je otkrio da ga uloga prvotno nije zanimala, piše FandomWire.

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

"Kad sam počeo raditi na Gospodaru prstenova, svidjelo mi se što je to bilo kockanje. Prvo što sam čuo je to da ću dati glas digitalnom liku, ali takvo nešto me nije zanimalo", rekao je Serkis.

Glumac nije bio zainteresiran za posuđivanje glasa, jer nije htio da mu glumačka karijera ide u tom smjeru, ali njegov stav se promijenio nakon što ga je Jackson uvjerio da bar pokuša.

"Jackson mi je rekao: 'Želimo glumca koji će glumiti tu ulogu, koji će biti na setu i donositi odluke za tog lika'", dodao je glumac.

Uloga Golluma se pokazala kao jedna od najboljih odluka u njegovom životu, jer je nakon nje postao jedan od najtraženijih glumaca za uloge koje se snimaju Motion Capture tehnologijom. To mu je otvorilo vrata za uloge u Ratovima zvijezda, Planetu majmuna, King Kongu i brojnim drugim filmovima.

Pročitajte više