ANKETA Koji film zaslužuje osvojiti Oscara?

Foto: YouTube

OVOG mjeseca na redu je 95. dodjela Oscara, koja će se održati u Los Angelesu u noći s 12. na 13. ožujka. Nominacije za dodjelu nagrada objavljene su krajem siječnja, a uvjerljivo najviše nominacija, njih čak 11, dobio je film Everything Everywhere All At Once.

Kako su svi filmovi već neko vrijeme dostupni i mogu se pogledati ili u kinu ili na streaming servisima, zanima nas koji film se vama najviše svidio i što mislite koji od njih zaslužuje osvojiti Oscara.

Koga favoriziraju kladionice?

Mnoge dodjele nagrada, poput Zlatnih globusa, BAFTE i SAG-a, održavaju se prije Oscara i sjajan su pokazatelj tko bi kući mogao odnijeti zlatni kipić. Ove godine, sudeći po prethodnim dodjelama i kladionicama, drama Everything Everywhere All at Once mogla bi osvojiti najviše nagrada.

Taj je film ujedno i naslov s najviše nominacija za Oscara, njih 11. Na kladionicama upravo taj film najbolje stoji. U kategoriji za najbolji film, osim Everything Everywhere All at Once, dobru kvotu ima i njemački film All Quiet on the Western Front. Pritajenim favoritom u toj kategoriji prozvana je crna komedija The Banshees of Inisherin.

Pročitajte više