Arnold Schwarzenegger otkrio koji mjuzikl smatra najboljim

Screenshot: YouTube

NA SPOMEN Arnolda Schwarzeneggera, mnogi odmah pomisle na akcijske filmove. On se tijekom svoje karijere prometnuo u jednog od glavnih akcijskih junaka zahvaljujući filmovima poput Terminatora, Predatora i Komandosa. Schwarzenegger je glumio i u komedijama, no njegov primarni žanr bila je akcija.

Usprkos tome, legendarni snagator veliki je ljubitelj mjuzikala, što je mnogima iznenađujuće. U jednom intervjuu za Rotten Tomatoes glumac je otkrio da obožava mjuzikl Moje pjesme, moji snovi iz 1965. godine.

"To je jedan od onih filmova o kojima neprestano razmišljam. Jako je zabavan. Znate, ipak je u pitanju Austrija. Ima sve, od glazbe do izgleda. Smatram da je to film koji ima zanimljivu priču, no kupio me vjernim prikazom moje domovine. Naravno da sam posjetio mjesta na kojima su snimali taj film. Bio sam u okolici Salzburga i podno Alpa", rekao je glumac.

"To je baš spektakularan i zabavan film. Puno govori o dobu u tadašnjoj Austriji", dodao je za kraj.

Mjuzikl Moje pjesme, moji snovi nastao je pod redateljskom palicom Roberta Wisea koji je adaptirao scenarij Georga Hurdaleka, Howarda Lindsaya i Russela Crousea. Priča prati mladu djevojku koju njezin samostan šalje u Austriju tijekom 1930-ih godina kako bi bila odgojiteljica djece mornaričkog časnika koji je postao udovac.

Glavne uloge u mjuziklu pripale su Julie Andrews, Christopheru Plummeru, Eleanor Parker, Richardu Haydnu, Peggy Wood i Charmian Carr. Iako ga kritičari nisu baš zavoljeli kad je izašao, u američkim je kinima zaradio 158.7 milijuna dolara, čime je postao najuspješniji film na tim prostorima tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća.

Pročitajte više