Barack Obama je pomogao oko pisanja scenarija za Netflixov nadolazeći film katastrofe

Foto: Instagram/Netflix

NETFLIXOV nadolazeći film katastrofe Leave the World Behind je prvi film produkcijske kuće Higher Ground Productions koji nije snimljen po istinitom događaju. Film je baziran na istoimenom romanu iz 2020. godine, koji je napisao Rumaan Alam. 

Bivši predsjednik SAD-a i jedan od suvlasnika kuće Higher End Productions, Barack Obama, osobno je sudjelovao u produkciji filmske adaptacije jer je htio da sve bude savršeno. Obama je scenaristu i redatelju Samu Esmailu slao bilješke za scenarij, donosi Variety. 

Julia Roberts i Ethan Hawke su u filmu utjelovili bračni par koji je sa svojom obitelji otišao na ljetovanje na Long Islandu, na kojem su unajmili luksuzni apartman. Njihov idilični odmor prekine dolazak vlasnika luksuznog apartmana i njegove kćeri, koji su pobjegli iz New Yorka jer je u cijelom gradu nestalo struje i ne znaju što se događa. Kako bi preživjeli nadolazeću katastrofu, obje obitelji si moraju naučiti vjerovati i ostaviti predrasude iza sebe.

“U prvoj verziji scenarija sam išao dalje nego što je to prikazano u filmu, tako da me je predsjednik Obama, koji je iskusan oko takvih stvari, morao spustiti na zemlju i objasniti kako bi se sve to odvijalo u stvarnosti”, rekao je Esmail. 

“Imao je puno bilješki o likovima i o empatiji kakvu bi imali za njih”, dodao je redatelj. “Moram reći da je on veliki ljubitelj filmova i nije mi samo davao savjete koji su vezani isključivo uz njegovu profesionalnu karijeru. Davao mi je savjete kao obožavatelj tog romana, jer želi vidjeti stvarno dobar film.” 

 Leave the World Behind će biti dostupan na Netflixu od 8. prosinca ove godine. 

Pročitajte više