Brian Cox vjeruje da je Joaquin Phoenix kriv za propast Napoleona

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Apple

ŠKOTSKI glumac Brian Cox posjetio je povijesni festival HistFest u Londonu, gdje je otvoreno kritizirao povijesni film Napoleon redatelja Ridleyja Scotta, piše IndieWire.

Cox vjeruje da je za neuspjeh Napoleona kriva zvijezda filma Joaquin Phoenix te da bi on bio puno bolji u ulozi najpoznatijeg francuskog generala.

 

"Film je užasan", rekao je Cox. "Stvarno užasna izvedba Joaquina Phoenixa. Uistinu je grozna. Ne znam o čemu je razmišljao. Mislim da je to njegova krivnja i da mu Ridley Scott ne pomaže. Sve što ću reći je to da bih ja bio puno bolji od Joaquina Phoenixa u toj ulozi."

Scottov Napoleon podijelio je kritičare zbog netočnih prikaza povijesnih događaja. Film je također bio komercijalni promašaj jer je zaradio 220 milijuna dolara, dok su troškovi produkcije iznosili između 130 i 200 milijuna dolara.

Cox je također iskritizirao film Hrabro srce (Braveheart) s Melom Gibsonom u glavnoj ulozi jer je netočno prikazao škotsku povijest.

"Hrabro srce je hrpa gluposti", rekao je. "Mel Gibson je odličan, ali film je pun laži. William Wallace nije napravio dijete francuskoj princezi. To je sra*e, taj film."

Pročitajte više