Chris Evans najviše žali za ulogom koja je otišla Ryanu Goslingu

Foto: EPA

Chris Evans, najpoznatiji po ulozi Kapetana Amerike u Marvelovom filmskom svemiru, u podcastu za The Hollywood Reporter otkrio je neke od izazova i propuštenih prilika s kojima se suočavao prije nego što je stekao svjetsku slavu. 

42-godišnji glumac otkrio je da u cijeloj karijeri najviše žali za ulogom u trileru iz 2007. godine, koju je dobio Ryan Gosling. 

Prije nego što je postao Kapetan Amerika, Evans se morao izboriti za značajne uloge, a među njima je bila i uloga odvjetnika Williama Beachuma, koji u filmu Slom (Fracture) brani lik Anthonyja Hopkinsa. Iako nije dobio ulogu, audicija za film Evansu je ostala u dobrom sjećanju.

"Mrzim audicije. Ne podnosim ih. Mislim da ih većina glumaca ne podnosi, ali ta audicija je prošla odlično. Bilo je sjajno i dobro sam se slagao s redateljem. Zaista sam imao osjećaj da ću dobiti tu ulogu", prisjetio se Evans. "Anthony Hopkins je već prihvatio ulogu u filmu i mislio sam da bi to mogla biti prekretnica u mojoj karijeri", dodao je.

 Unatoč glumčevom optimizmu, uloga je pripala Ryanu Goslingu, koji je u to vrijeme već imao jednu nominaciju za Oscara. 

"Ako već gubite ulogu zbog nekoga, onda neka to bude Ryan", rekao je Evans. "No to je svejedno bio jedan od onih trenutaka u kojima sam pomislio: 'Čovječe, ovo je tako teško.'" 

Evans je otkrio i da je izgubio uloge u filmovima Gone Baby Gone, Milk i Elizabethtown. Sve to, u kombinaciji s neuspjehom filma Sunshine i lošim rezultatima drugog nastavka Fantastične četvorke, dovelo ga je do anksioznosti, zbog koje je Evans skoro odbio ulogu Kapetana Amerike i odustao od glume. 

No Marvelov producent Kevin Feige nije htio odustati od Evansa, a to je dovelo do odluke koja je glumcu promijenila cijeli život i pretvorila ga u svjetsku zvijezdu. 

Pročitajte više