Chris Evans otkrio hoće li se vratiti ulozi kapetana Amerike: Oprezan sam

Foto: EPA

CHRIS Evans posljednji put je utjelovio Stevea Rogersa u filmu Osvetnici: Završnica. Tada se Rogersova priča zaokružila nakon što se vratio u prošlost i ispunio obećanje Peggy Carter (Hayley Atwell).

Fanovi Marvelovog filmskog svijeta mogli bi se razveseliti nakon posljednjeg intervjua koji je dao glumac. MCU je u problemima kad su u pitanju kvalitetni filmovi i likovi nakon posljednjeg filma o Osvetnicima. Fanovi koji su pogledali Infinity sagu zazivaju povratke nekadašnjih glumaca jer smatraju da samo oni mogu spasiti stvar.

Chris Evans je u intervjuu za GQ donio tračak nade za povratkom ulozi kapetana Amerike. On ga je glumio od 2011. do 2019. godine. Utjelovio ga je u tri solo filma, četiri filma s Osvetnicima te se pojavio u projektima drugih superheroja, što ga dovodi do brojke od 11 filmova u kojima se sveukupno pojavio.

Evans ne odbacuje mogućnost da se vrati

Jedan je od originalnih Osvetnika i sasvim je logično kako se njegov povratak zaziva najviše, uz onaj nikad prežaljenog Tonyja Starka, Roberta Downeyja Jr-a. Iako je Steve Rogers imao zaključak svoje priče, Evans ne odbacuje mogućnost da se uistinu vrati.

"Da, možda. Nikad neću reći nikad, samo zato što je bilo nezaboravno iskustvo. No oprezan sam po tom pitanju. To je nešto čime se ponosim. Kao što sam rekao, ponekad ne mogu vjerovati da se to uopće ostvarilo. I ne bih volio dobiti šljivu zato što se čini kao da sam se vratio zbog novca ili nisam ispunio očekivanja ili ne postoji poveznica s originalom. Dakle, ne tako skoro", rekao je glumac.

"U konačnici, nadam se da ću malo manje glumiti u svom životu. Imam i druge interese. Gledajte, ni u kom slučaju se nisam popeo na planinu u ovom području. Nemam Oscare i ni pod koju cijenu ne stavljam se u isti koš s drugim imenima na vrhu planine. No u isto vrijeme osjećam se ispunjeno", priznao je.

Čeka vrlo dobar razlog za povratak

Budući da se Marvelov filmski svijet trenutno bavi multiverzumom, Evans bi se mogao vratiti ulozi kao verzija Stevea Rogersa iz nekog drugog svijeta. Međutim, kako i sam kaže, za to mora postojati vrlo dobar razlog.

Glumac je štafetu predao Anthonyju Mackieju, koji će u budućim filmovima glumiti kapetana Ameriku. Sljedeće godine izlazi četvrti dio o poznatom superheroju, no prvi u kojem će Mackie imati glavnu ulogu. 

Captain America: Brave New World trebao bi izaći nekad tijekom 2024. godine. U procesu je snimanja, a osim Mackieja bi se u filmu trebali pojaviti Harrison Ford, Emily VanCamp, Liv Tyler, Julia Louis-Dreyfus, Tim Blake Nelson i Seth Rollins. Iako se prvotno trebao pojaviti kao Bucky Barnes, Sebastian Stan navodno neće biti u filmu zbog snimanja drugog MCU projekta - Thunderbolts.

Pročitajte više