Christopher Nolan kaže da je ovaj redatelj imao velik utjecaj na superherojski žanr

Foto: EPA

CHRISTOPHER Nolan u nedavnom je intervjuu pohvalio Zacka Snydera zbog njegovog utjecaja na moderne znanstvenofantastične superherojske filmove, piše Deadline.

Redatelj Oppenheimera radio je kao producent na Snyderovom hitu Man of Steel, koji je baziran na priči koju su osmislili Nolan i David S. Goyer.

"Ne postoji nijedan znanstvenofantastični superherojski film koji je izašao u posljednje vrijeme, a u kojem se ne vidi Zackov utjecaj", rekao je Nolan. "Kada gledate film Zacka Snydera, vidite i osjetite njegovu ljubav prema potencijalu filmske umjetnosti. Potencijalu da bude fantastična, da bude uzvišena u svom prikazu stvarnosti, ali i da vas dirne i uzbudi."

Nolan je i prije hvalio Snydera, a posebno ga je impresionirao njegov film Watchmen koji je podijelio kritičare. Redatelj Viteza tame rekao je da je Watchmen bio ispred svog vremena te ga zanima kako bi takav film prošao da je objavljen nakon ere Marvelovih Osvetnika.

Snyderov najnoviji film je pokupio negativne kritike

Snyder se ponovno našao na meti kritika zbog svog najnovijeg filma, Rebel Moon: Part One - A Child of Fire, koji je dostupan na Netflixu od 21. prosinca. Film prati bivšu vojnikinju (Sofia Boutella), koja diljem galaksije skuplja ratnike koji će joj se pridružiti u borbi protiv zlog Imperija.

Iako se film nalazi na prvom mjestu Netflixove ljestvice gledanosti, brojni su ga kritičari nazvali kopijom Ratova zvijezda, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 24%. Prosječni gledatelji bili su blaži u ocjenjivanju i filmu su dali 64%.

Drugi dio Rebel Moona, nazvan Rebel Moon - Part Two: The Scargiver, na Netflix dolazi 19. travnja.

Pročitajte više