Christopher Nolan kaže da su ovo tri najbolja glumca svih vremena

Foto: EPA

CHRISTOPHER Nolan, jedan od najcjenjenijih redatelja današnjice, kroz godine je surađivao s brojnim glumačkim velikanima, od Michaela Cainea i Morgana Freemana, do Leonarda DiCaprija i Christiana Balea. No, renomirani redatelj samo je tri svoja suradnika nazvao najboljim glumcima svih vremena. Evo o kojim je glumcima riječ.

Cillian Murphy

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

Nolan i Murphy surađivali su na šest filmova, a njihova posljednja suradnja, biografski film Oppenheimer, u kojem Murphy igra glavnu ulogu, donijela je i redatelju i glumcu prvog Oscara.

"Nikada nisam upoznao glumca s tolikom predanošću istini. No, nikada ga nisam imao u glavnoj ulozi, tako da sam se osjećao uzbuđeno kada sam ga nazvao i rekao mu: 'Ovo je ta uloga'", izjavio je Nolan, prenosi LADbible.

"Oduvijek sam znao, otkako sam ga upoznao prije gotovo dvadeset godina, da je on jedan od najboljih glumaca ne samo svoje generacije već svih vremena", dodao je redatelj.

Robert Downey Jr.

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

Robert Downey Jr. imao je burnu karijeru prožetu usponima i padovima. Nakon što je više od deset godina proveo u ulozi Iron Mana u Marvelovom filmskom svemiru, Downey Jr. odlučio je proširiti horizonte i podsjetiti svoje obožavatelje da je svestran glumac.

U filmu Oppenheimer utjelovio je Lewisa Straussa, a za svoju izvedbu osvojio je Oscara, Zlatni globus i nagradu BAFTA.

"Svi znamo da je Robert Downey Jr. jedna od najvećih filmskih zvijezda. Lako je zaboraviti da je on također jedan od najboljih glumaca svih vremena", izjavio je Nolan u intervjuu za Total Film. "Gledati ga kako se gubi u toj izvedbi i kako se potpuno gubi u tom liku bio je nevjerojatan podsjetnik na to da je on odličan glumac."

Al Pacino

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Pacino i Nolan surađivali su samo na filmu Insomnia iz 2002. godine, ali to je bilo dovoljno da legendarni glumac ostavi neizbrisiv trag na redatelja u usponu.

Nolan se prošle godine prisjetio snimanja jedne scene s Pacinom koju je htio ponoviti jer je mislio da nije dovoljno uvjerljiva. No, Pacino je odbio ponoviti scenu jer je već napravio to što ga je Nolan tražio i bio je siguran da će se to primijetiti na snimci iako se ne primijeti u stvarnosti.

"Pogledao sam snimku i iznenadio se jer je stvarno to učinio. Najbolji filmski glumci znaju raditi takve stvari", prisjetio se Nolan.

Pročitajte više