Christopher Nolan objasnio zašto je svojoj kćeri dao ulogu u Oppenheimeru

Foto: EPA

HOLLYWOOD je poznat po nepotizmu i nerijetko u velikim produkcijama imamo priliku vidjeti djecu poznatih velikana filmske industrije. No, redatelj nadolazećeg biografskog filma Oppenheimer, Christopher Nolan, imao je dobar razlog zašto je jednu manju ulogu u filmu dao baš svojoj kćeri, Flori Nolan, koja se već pojavila u njegovom filmu Interstellar iz 2014. godine, donosi IndieWire. 

"Trebali smo nekoga za manju ulogu u jednoj eksperimentalnoj i spontanoj sekvenci", rekao je redatelj u nedavnom intervjuu. "Odlično je što je odlučila pristati na to."

Flora Nolan u filmu se pojavljuje kao neimenovana žena, koja u jednoj od vizija postane žrtva eksplozije atomske bombe i možemo vidjeti kako joj bijelo svijetlo topi kožu s lica, što je uznemirujući prikaz posljedica nuklearnog oružja koje je razvio znanstvenik J. Robert Oppenheimer, kojeg glumi Cillian Murphy.

Kada su ga pitali postoji li neka motivacija zašto je odabrao baš svoju kćer u toj sceni, Nolan je otkrio zanimljiv razlog iza svog odabira. "Poanta je u tome, kada napravite oružje masovnog uništenja, nastradat će i oni koji su vam bliski i dragi. Ovo je bio moj način da pokažem što bi mene najviše pogodilo", izjavio je redatelj.

Nolan je također otkrio da je kraj Oppenheimera sličan kraju njegovog filma Početak (Inception). "Kraj Inceptiona tjera publiku na razmišljanje. Vjerujem da postoji zanimljiva poveznica između završetaka Oppenheimera i Početka koja bi se mogla istražiti. Oppenheimer ima kompliciran kraj. Komplicirane osjećaje", rekao je redatelj.  

Pročitajte više