Christopher Nolan ovaj je film nazvao Ratovima zvijezda nove generacije

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

CHRISTOPHER Nolan tijekom podcasta Raiders of the Lost izrazio je svoje divljenje prema filmovima Dina: Prvi dio i Dina: Drugi dio, redatelja Denisa Villeneuvea. 

Villeneuve je tijekom podcasta nazvao Nolana "najboljim i najvažnijim redateljem današnjice", a redatelj Oppenheimera je nakon toga pohvalio Villeneuveovu adaptaciju Dine, pisca Franka Herberta, te usporedio Dinu: Drugi dio s voljenim serijalom Ratovi zvijezda.

"Ako je Dina: Prvi dio bila kao Ratovi zvijezda, za mene je Dina: Drugi dio kao Carstvo uzvraća udarac, moj najdraži film iz franšize Ratovi zvijezda. Mislim da je odlična ekspanzija svega što je predstavljeno u prvom filmu", izjavio je Nolan, na što mu je Villeneuve odgovorio: "Moram ti reći, Chris, to je ogroman kompliment."

Zvjezdani ratovi V: Carstvo uzvraća udarac, drugi film popularne znanstvenofantastične sage, za mnoge je obožavatelje najbolji film u cijeloj franšizi. Isto tako, mnogi ljubitelji žanra smatraju ga jednim od najboljih znanstvenofantastičnih filmova svih vremena.

Iako ne možemo znati hoće li Dina: Drugi dio dostići kultni status koji ima Carstvo uzvraća udarac, filmski stručnjaci predviđaju da će film biti puno uspješniji od prvog nastavka Dine. Prema portalu World of Reel, film bi tijekom prvog vikenda prikazivanja trebao zaraditi oko 100 milijuna dolara, za razliku od prvog dijela, koji je tijekom prvog vikenda zaradio 41 milijun dolara.

Dina: Drugi dio u kina dolazi 1. ožujka 2024. godine. Trailer za film pogledajte u nastavku.

 

Pročitajte više