Christopher Nolan za ovaj film tvrdi da je bio ispred svog vremena

Screenshot: YouTube

Christopher Nolan majstor je svog zanata, a neki će reći kako njegovi filmovi pomiču granice. Kompleksna naracija čini Nolana jedinstvenim redateljem koji se ističe u moru filmskih velikana.

Renomirani filmaš zaslužan je za odlično prihvaćena djela kao što su Prestiž, Vitez tame, Početak, Interstellar i Oppenheimer. Iako Tenet nije bio toliki hit, Nolan je pokazao radnju tog filma na zanimljiv način. Jedni će reći kako su neki njegovi filmovi bili ispred svog vremena, no redatelj ima svog favorita u tom području.

Riječ je o filmu Zacka Snydera

Mnogi bi odmah pomislili na velikane poput Martina Scorsesea, Quentina Tarantina ili Jamesa Camerona; međutim, Nolanov odabir pao je na Zacka Snydera. Konkretno, u pitanju je film Čuvari iz 2009. godine.

"Uvijek sam vjerovao da je film Čuvari bio ispred svog vremena. Ideja o timu superheroja tada još uvijek nije bila stvar u filmovima, a ovdje je postavljena briljantno. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi film prošao da je izašao nakon 'Osvetnika'", rekao je Nolan.

Radnja Snyderovog filma smještena je u 1985. godinu, u alternativnoj stvarnosti. Maskirani osvetnici, nakon tajanstvenog ubojstva jednog od njih, pokušavaju razotkriti globalnu zavjeru koja će promijeniti tijek povijesti. Film je adaptacija istoimenih stripova, a scenarij za velika platna prilagodili su David Hayter i Alex Tse.

 

Pročitajte više