Daniel Radcliffe je jako razočaran svojom izvedbom u ovom filmu

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

DANIEL Radcliffe je stekao svjetsku popularnost sa samo 12 godina, kada je prvi put utjelovio čarobnjaka Harryja Pottera u adaptaciji književnog serijala koji je napisala J.K. Rowling. Unatoč uspjehu fantastičnih filmova o mladom čarobnjaku, Radcliffe se znao osjećati nesigurno oko svojih izvedbi, što je otkrio tijekom jednog intervjua za The Daily Mail. 

Iako je kroz godine vidio napredak u svojim glumačkim vještinama, Radcliffe se razočarao svojom izvedbom u šestom nastavku serijala, nazvanom Harry Potter i Princ miješane krvi, koji je objavljen 2009. godine. 

Harry Potter i Princ miješane krvi pratio je šestu godinu Harryjevog školovanja u Hogwartsu, tijekom koje mladi čarobnjak prvi put doznaje za postojanje horkruksa, magičnih predmeta koji su negativcu Voldemortu omogućili preživljavanje smrti. 

Film je bio veliki hit među publikom, kao i među kritičarima, ali Radcliffe smatra da nije bio dovoljno uvjerljiv u ulozi.

"Sve do šestog filma možete vidjeti velike korake naprijed u mojoj glumi. A onda, kao da sam stao, ili otišao korak unatrag, u šestom filmu", rekao je Radcliffe. 

"Teško mi je gledati film Harry Potter i Princ miješane krvi jer jednostavno nisam dovoljno dobar u tom nastavku", objasnio je glumac. "Mrzim ga. Moja gluma je bila tako jednodimenzionalna i djelovao sam samodopadno, a uz to nisam ni uspio prikazati ono što sam namjeravao." 

U usporedbi s Princom miješane krvi, Radcliffe je jako zadovoljan svojim nastupom u petom nastavku serijala, Harry Potter i Red feniksa. Mladom su glumcu u petom nastavku serijala od velike pomoći bili iskusni kolege sa seta, Gary Oldman i David Thewlis. 

Premda Radcliffe nije uvijek zadovoljan svim svojim izvedbama, jako je zahvalan što je uopće imao priliku raditi na Harryju Potteru jer je dobio šansu za početak odlične karijere. 

"Snimanje filmova mi se svidjelo od samog početka", rekao je Radcliffe. "Volio sam provoditi vrijeme na setu. Svidjelo mi se radno vrijeme. Svidjeli su mi se ljudi. Svidjele su mi se sve lude, čudne stvari, koje sam imao priliku raditi svaki dan. Gluma mi je bila glavni fokus i nisam htio učiniti ništa što bi mi uništilo šanse da postanem glumac." 

Pročitajte više