Emilia Clarke otkrila zašto je plakala prije snimanja eksplicitnih scena s Momoom

Foto: Profimedia

IGRA prijestolja nedvojbeno je postala popularna serija koja je zaokupila pozornost cijele generacije. Emilia Clarke, koja je tumačila kultni lik Daenerys Targaryen, iskusila je i prednosti i mane svoje uloge. Dok joj je njezin portret donio priznanje i uspjeh, također je iznio nedostatak u njezinom karakteru kojeg nije bila svjesna prije nego što se pridružila fantastičnoj seriji.

U dobi od 23 godine i s ograničenim iskustvom, Emilia Clarke dobila je ulogu Daenerys Targaryen. Nedugo prije toga je završila dramsku školu. Danas shvaća da tada nije u potpunosti mogla shvatiti veličinu i utjecaj serije na njezin život.

U jednom podcastu je otkrila da se prije snimanja intimnih scena s Jasonom Momoom znala osjećati emotivno i plakati. Naime, prihvatila je ulogu, a nije bila potpuno svjesna eksplicitnih scena.

"Prihvatila sam posao, a onda su mi poslali scenarije. Čitala sam ih i shvatila da je kvaka u tim scenama", pojasnila je.

Iako je ispočetka bila zabrinuta, svoju ulogu je odradila na profesionalan način. Njezin kolega Jason Momoa, koji je tumačio lik njezinog nesretnog supruga Khala Droga, uvijek se potrudio situaciju učiniti ugodnijom.

Momoa je bio vrlo obziran

Clarke kaže da joj je Momoa bio podrška tijekom snimanja pa se uspjela opustiti na setu. Čak je i tražio ogrtač kad joj je bilo hladno između scena.

"Plakao je više nego ja", prisjetila se Clarke i priznala da je sretna što je imala takvog kolegu.

Nakon Igre prijestolja, nastavila se razvijati kao glumica

Clarke priznaje da je Igra prijestolja odigrala ključnu ulogu u pokretanju njezine karijere. Kako je stjecala više iskustva, glumica je postala asertivnija, zalažući se za svoju udobnost na setu. Odlučila je odbiti scene koje su joj stvarale nelagodu, unatoč pritisku drugih.

Pročitajte više