Ethanu Hawkeu nikad nije bila ponuđena uloga u animiranom filmu

Foto: EPA

ETHAN Hawke skoro 40 godina glumi u holivudskim produkcijama, ali tijekom svoje višegodišnje karijere nijednom nije glumio u animiranom filmu. 

Glumac, poznat po trilogiji Before, u intervjuu s glumcem Daveedom Diggsom otkrio je kako mu je oduvijek bio san raditi kao glasovni glumac, donosi IndieWire. Diggs je posudio glas raku Sebastianu u nadolazećem Disneyjevom filmu Mala sirena.

“Cijelu svoju glumačku karijeru sam sanjao o e-mailu u kojem piše: 'Možeš doći na audiciju za jednu od ovih glasovnih uloga'”, rekao je Hawke. “Nikada nisam radio na animiranom filmu. Nikad mi nije bilo ponuđeno.”

“Gledam sve te filmove i mislim si: 'Pa i ja bih mogao posuditi glas tom liku'”, dodao je glumac.

Hawke, koji je četiri puta bio nominiran za Oscara, posudio je glas u jednoj epizodi animirane serije Robot Chicken iz 2007. godine, a prošle godine je dao glas u dječjoj seriji Batwheels, na HBO Maxu. Također je snimio nekoliko zvučnih knjiga i nastupao u podcastu Fishpriest na Audibleu.

“Glumcu je moć glasa sama po sebi umjetnički oblik. Isto tako, volim dizajn zvuka”, rekao je Hawke. “Kada krenete u glumačku školu, prva stvar koju vas uče su glas i izgovor i što možete postići s njima. Najbolji kazališni redatelji s kojima sam radio angažiraju glumce na temelju glasa.”

“Istraživanje toga što se može postići zvukom mi je bilo dinamično i zanimljivo. Mislim da je zvuk odličan način za pobuđivanje mašte. Problem filmova je to što ponekad sav posao obave za vas i tako vas liše korištenja mašte. Radiodrame zahtijevaju od vas više angažmana. Ali isto tako vam i daju više, jer traže od vas da se uključite, morate sudjelovati u radnji”, dodao je glumac.

Hawke je također naveo što ga je najviše živciralo tijekom produkcije nekih od njegovih filmova. “Neke od najvećih ispada u životu sam imao kada bi zeznuli zvuk na filmovima koje sam snimao, recimo kada bi promijenili glas, ili spojili dvije scene, ili mislili da je hrapavost u glasu greška pa bi ju samo izrezali. Također, kada bi montaža zvuka bila toliko loša da se izvedba ne može ni čuti ni osjetiti. Ne razumijem to u potpunosti, ali znam kad se dogodi i jako me nervira.” 

Ethana Hawkea nećemo imati priliku vidjeti u nekim od nadolazećih animiranih filmova, ali moći ćemo ga gledati u psihološkom trileru Leave the World Behind, uz Juliju Roberts, Kevina Bacona i Mahershalu Alija. Triler će imati premijeru u prosincu ove godine. Glumca ćemo također moći gledati u kriminalističkoj seriji The Whites, na Showtimeu.    

Pročitajte više