Evo kojeg je glumca Leonardo DiCaprio prozvao genijem

Foto: EPA

LEONARDO DiCaprio za mnoge je najbolji glumac današnjice, a iza njegovog uspjeha stoje nevjerojatan talent i mukotrpan rad, koji je doveo do brojnih prestižnih nagrada, među kojima je i Oscar za najboljeg glumca. 

Unatoč ogromnom uspjehu, DiCaprio nije slijep na talente koji ga okružuju, a tijekom jednog intervjua za Rolling Stone iz ranih 2000-ih, oskarovac je posebno pohvalio Jima Carreyja, kojeg je prozvao genijem.

"Mislim da je Jim Carrey genij. Da danas umre, gledali bismo na njega kao na Petera Sellersa. De Niro također. On je vjerojatno najutjecajniji glumac", rekao je DiCaprio.

Screenshot: YouTube/Focus Features

Carreyja najbolje pamtimo po komedijama poput Svemogućeg Brucea i Maske, ali svoju svestranost dokazao je u dramama The Truman Show i Vječni sjaj nepobjedivog uma. Brojni filmofili smatraju da je Carrey jedan od najvećih holivudskih talenata koji nikada nisu dobili nominaciju za Oscara.

Iako je DiCaprio imao samo riječi hvale za Carreyja, njegov najdraži glumac i glumački uzor je Robert De Niro, s kojim je prvi put surađivao u filmu This Boy’s Life. Za ulogu u filmu natjecalo se više od 400 mladih glumaca, a DiCaprio je toliko impresionirao De Nira da ga je ovaj preporučio svim svojim kolegama iz Hollywooda. Među njima je bio i Martin Scorsese, koji već dugi niz godina surađuje s DiCaprijem.

"Imao sam 15 godina i sjećam se svakog detalja. Sve mi je bilo tako novo", prisjetio se DiCaprio u intervjuu za Variety. "Promatranje Roberta De Nira na setu, njegove posvećenosti, bilo je jedno od najutjecajnijih iskustava u mom životu."

"On je moj najdraži glumac svih vremena, stvarno jest", dodao je glumac. "Odnos koji ima sa Scorseseom utjecao je na sva moja prijateljstva u industriji koja sam razvio kroz godine."

Pročitajte više