Evo koliko je Vin Diesel zaradio na Brzim i žestokima

Screenshot: YouTube

VIN DIESEL postao je sinonim za automobilsku franšizu Brzi i žestoki. Prvi se put pojavio u tim filmovima 2001. godine u originalu. Od utrkivanja automobila, ekipa Brzih i žestokih postala je tim koji spašava svijet i odlazi u svemir.

Sveukupno je snimljeno 11 filmova, od čega jedan spin-off, a Diesel se pojavio u njih devet. Službeno osam jer nije potpisan za kratku ulogu u Tokio driftu. Brzi i žestoki 7 i 8 jedini su koji su zaradili preko milijardu dolara na kino blagajnama. Filmovi su sveukupno Universal Picturesu donijeli zaradu od 7.47 milijardi dolara.

Nakon smrti Paula Walkera 2013. godine mnogi su zazivali prestanak franšize nakon sedmog dijela, međutim to se nije dogodilo. Posljednji film koji je izašao bio je Brzi i žestoki 10, a u planu su još barem dva nastavka.

U filmovima se stavlja naglasak na važnost obitelji, no Dieselu je očito važno i koliko će novaca zaraditi. Prema podacima koje navodi portal Screen Rant, američki glumac je u osam filmova zaradio oko 124 milijuna dolara. Najviše je zaradio na Brzim i žestokima 7, gdje je uspio dobiti 47 milijuna dolara.

Za ulogu u originalu dobio je dva milijuna dolara, dok za kratku ulogu u Tokio driftu nije plaćen, već su mu dana prava na Riddick franšizu. Diesel je odbio biti u Brzim i žestokima 2 jer je, pomalo ironično, smatrao da će nastavak uprljati značaj originala.

Pročitajte više