Evo zašto je Uma Thurman odbila ulogu u Gospodaru prstenova

Foto: EPA

UZ SEANA Conneryja, Christophera Plummera, Nicolasa Cagea i brojne druge, Uma Thurman je još jedna glumica na popisu zvijezda koje su odbile uloge u Gospodaru prstenova. No za razliku od Conneryja koji je ulogu odbio jer nije razumio izvorni materijal, ili Plummera koji nije htio biti na Novom Zelandu tako dugo, Thurman je ulogu odbila iz obiteljskih razloga. 

Glumica je u filmu trebala utjeloviti mladu rohansku ratnicu, nećakinju kralja Theodena Éowyn, koja ubije kralja vješca od Angmara. Nakon što je odbila ulogu, Éowyn je utjelovila Miranda Otto. 

Screenshot: YouTube/New Line Cinema

Uma Thurman je tijekom sudjelovanja u emisiji sa Stephenom Colbertom otkrila da je ulogu odbila jer je tada rodila svoje prvo dijete i osjećala se vezano za dom, donosi Collider. Glumica nije htjela vući svoje dijete sa sobom na Novi Zeland, gdje bi trebala provesti naredne tri godine.  

Thurman je ovu odluku nazvala "jednom od najgorih odluka u životu". Iako je imala dobar razlog za odbijanje uloge, požalila je što se nije pojavila u popularnoj trilogiji.

Unatoč svemu, odbijanje Gospodara prstenova je možda bila najbolja odluka za glumičinu karijeru jer joj je omogućila da igra glavnu ulogu u filmovima Kill Bill i Kill Bill: Vol 2 redatelja Quentina Tarantina. Glumica se proslavila Tarantinovim Paklenim šundom iz 1994. godine, a serijal Kill Bill joj je zacementirao svjetsku slavu.

 

Pročitajte više