Fantastični serijal koji je obilježio osamdesete dobiva reboot

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

FANTASTIČNI roman The Neverending Story dobit će novu igranu adaptaciju, potvrdio je časopis Variety. Riječ je o serijalu filmova na kojima će raditi produkcijska kuća See-Saw Films, koja je poznata po Oscarom nagrađenim filmovima The King’s Speech i The Power of the Dog. 

The Neverending Story je fantastični roman iz 1979. godine, koji je napisao Michael Ende. Priča prati dječaka Bastiana Balthazara Buxa, koji je nakon smrti svoje majke upao u svijet fantastične priče nazvane The Neverending Story. Bastian tamo postaje heroj zadužen za spašavanje magičnog kraljevstva Fantastice od uništenja.

Roman je brzo postao bestseler, a nekoliko godina kasnije, 1984. godine, dobio je svoju prvu igranu adaptaciju u kojoj su glavne uloge igrali Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach, Patricia Hayes, Sydney Bromley, Gerald McRaney i Moses Gunn.

Film je doživio komercijalni uspjeh i postao jedan od kultnih klasika koji su obilježili osamdesete. Nastavci filma izašli su 1990. i 1994. godine, ali nisu uspjeli replicirati uspjeh originala.

"Priča je istovremeno vremenska i bezvremenska te zaista može biti ispričana na svjež način", izjavio je Ian Canning, jedan od producenata nadolazeće adaptacije. "Knjiga je posebna po tome što joj se možete vratiti u različitim razdobljima vašeg života i pronaći nove razine značenja. Divno je što imamo priliku dati svježu perspektivu s novim slojevima i značenjima."

"Vjerujemo da svaka generacija zaslužuje svoje putovanje u Fantasticu", dodao je producent. 

Pročitajte više