Gledatelji su oduševljeni ovom HBO-ovom serijom, uspoređuju je s Baby Reindeer

Screenshot: YouTube/HBO

NETFLIXOVA miniserija Baby Reindeer tjednima ne silazi s vrha ljestvice najgledanijih serija. Ovaj psihološki triler, iza kojeg stoji komičar Richard Gadd, inspiriran je stvarnim događajem i bavi se temama kao što su uhođenje i seksualno zlostavljanje.

Budući da je velik broj gledatelja već pogledao cijelu seriju, neki od njih krenuli su u potragu za sličnim naslovima. 

Jedan gledatelj je na Redditu napisao da ga je Baby Reindeer oduševio zbog iskrenog prikaza jako teških tema, nakon čega su mu brojni drugi korisnici savjetovali da pogleda HBO-ovu seriju Mogu te uništiti (I May Destroy You).

Serija je inspirirana stvarnim događajem

Mogu te uništiti kreirala je Michaela Coel, koja je utjelovila protagonisticu Arabellu. Glumica je rekla da je serija inspirirana seksualnim napadom koji je doživjela 2018. godine, kada je pisala scenarij za humorističnu seriju Chewing Gum.

Serija prati milenijalku Arabellu, internetsku zvijezdu koja se u kasnim dvadesetima okrenula spisateljskoj karijeri. Arabella je postala ikona milenijalaca zahvaljujući svom bestseleru, ali nakon što joj netko podmetne drogu za silovanje u piće, mlada spisateljica počinje preispitivati svoj život.

Gledatelji su oduševljeni

Korisnici Reddita koji su pogledali Mogu te uništiti napisali su da je serija duboka i ranjiva, kao i Baby Reindeer. 

"Slomila me ona scena u kojoj priča sa svojom psihoterapeutkinjom. To je bilo tako surovo", napisao je jedan korisnik Reddita, prenosi Unilad.

"Meni se svidjela jedna od posljednjih scena u seriji, u kojoj zamišlja kako ubija svog silovatelja, a zatim kako ga tješi jer je tako jadan. Svidjelo mi se kako u obje verzije traži da ode, a potom ga samo pusti. To je bilo tako jednostavno, ali i duboko. Imao sam knedlu u grlu dok sam to gledao", dodao je drugi.

Mogu te uništiti ima 98 posto na Rotten Tomatoesu. Serija je dobila devet nominacija za nagradu Emmy, a osvojila je dvije.

Pročitajte više