Gledatelji tvrde da su imali napadaje stresa zbog dokumentarca koji je osvojio Oscara

Screenshot: Youtube

Dokumentarac Free Solo izašao je još 2018., ali dio publike otkrio ga je tek šest godina kasnije. Radnja prati profesionalnog penjača Alexa Honnolda dok pokušava postati prva osoba koja se ikad popela na El Capitan u Nacionalnom parku Yosemite, bez ikakve užadi.

Tisuću metara visoka stijena u američkom nacionalnom parku jedno je od najpoznatijih mjesta za penjanje na svijetu. Honnold je prvi u povijesti penjanja po stijenama koji se odlučio za takav podvig, za koji se pripremao dvije godine. Dokumentarac nas vodi kroz cijeli put, od priprema do po život opasnog pokušaja uspona na vrh.

 

Free Solo osvojio je Oscara za najbolji dokumentarni film, a na Rotten Tomatoesu ima visokih 98%. Gledatelji su priznali da su se zbog filma dobro oznojili i da su čitavo vrijeme bili pod stresom.

"Ne znam niti jedan drugi film na koji sam tako reagirao", "Ako niste pogledali Free Solo, požurite", "Mislio sam da samo od horora mogu biti pod stresom", "Ovo je definitivno jedan od mojih favorita", "Krevet mi je bio mokar od znoja kad sam dovršio Free Solo", neki su od komentara.

Film možete pogledati na platformi Disney+.

Pročitajte više