Glumačka postava sitcoma Pod istim krovom nije bila fan Stevea Urkela

Screenshot: Youtube/ ABC

KADA netko spomene sitcom Pod istim krovom (Family Matters), većina ljudi se odmah sjeti smotanog ali simpatičnog Stevea Urkela i njegovih dogodovština. Iako je Steve Urkel, kojeg je utjelovio Jaleel White, osvojio srca milijuna gledatelja, ostatak glumačke postave nije bio oduševljen ovim likom. 

Serija Pod istim krovom je započela s emitiranjem u rujnu 1989. godine na televizijskoj mreži ABC. Serija je bila spin-off sitcoma Potpuni stranci (Perfect Strangers), a pratila je živote dobrostojeće afroameričke obitelji Winslow koja je živjela u Chicagu. Obitelj se sastojala od oca Carla Winslowa (Reginald VelJohnson), njegove žene Harriette (Jo Marie Payton) i njihove djece, sina Eddieja (Darius McCrary) i kćeri Laure (Kellie Shanygne Williams) i Judy (Jaime Foxworth). Osim njih, u seriji su se pojavljivali i Carlova mama Estelle (Rosetta LeNoire) te Harriettina mlađa sestra Rachel (Telma Hopkins) i njen sin Richie (Bryton McClure).

Dolazak Stevea Urkela

Svaki od ovih likova je imao priliku zasjati i nitko od njih se nije posebno isticao od ostatka postave, ali sve se promijenilo sredinom prve sezone kada ja izašla epizoda nazvana Laurin prvi spoj (Laura’s First Date).

U toj epizodi Laura Winslow odlazi na spoj sa Steveom Urkelom, stereotipnim štreberom. Lauri se nije svidio Steve, ali on se zaljubio u nju na prvi pogled. Publika je bila toliko oduševljena Steveom Urkelom da su ga kreatori serije odlučili ubacivati sve češće i češće. Do kraja prve sezone, on je postao jedan od glavnih likova. 

Ostatak glumačke postave je bio razočaran ovom promjenom jer je serija o jednoj obitelji ubrzo postala serija o Steveu Urkelu. Steve Urkel je ukrao svaku scenu u kojoj se pojavio, a ostali likovi su brzo pali u drugi plan. 

Napeti odnosi na setu

Jaleel White je imao samo 12 godina kada je dobio ulogu Stevea Urkela, a u intervjuu za TVOne je otkrio da ga glumačka postava nije prihvatila na početku. “Nisam bio svjestan da sam se ikome zamjerio, da sam im ukrao svjetla reflektora. Važno je reći ovo: Glumačka postava me nije toplo dočekala”, prisjetio se White. “Oni su znali o čemu je riječ. Znali su o tom poslu više nego ja u tim godinama. Shvatili su da se dinamika promijenila.”

Njegov kolega sa seta Reginald VelJohnson nije htio ići u detalje svog odnosa s Whiteom, ali je u intervjuu za Entertainment Tonight 2021. godine otkrio da je bilo teško raditi s mladim glumcem. Iako nije htio reći o čemu je točno bila riječ, u to vrijeme su već kružile glasine da je Whiteu slava udarila u glavu, zbog čega je postao problematičan na setu. To je potvrdila i Jo Marie Peyton, koja je otkrila da se White jednom prilikom htio potući s njom na setu. 

Unatoč napetom odnosu i raznim dramama na setu, glumci su se s vremenom pomirili tako da su danas u dobrim odnosima. Peyton i White su čak otvoreni za reboot serije, ako dođe do toga.  

Pročitajte više