Hrvati na Netflixu trenutno najviše gledaju ovu seriju, Dahmer pao na drugo mjesto

Foto: IMDb

SERIJA o serijskom ubojici Jeffreyju Dahmeru više nije najgledanija serija na Netflixu u Hrvatskoj. Na tronu ju je zamijenio triler The Watcher, čiji je redatelj Ryan Murphy.

Naime, Murphy je režirao i Dahmera pa se može reći da je nastavio nizati uspjehe na streaming platformi.

The Watcher, nova mini serija, zaintrigirala je javnost napetom radnjom u čijem su središtu ponovno psihopati. Inspirirana je pričom o kući Watcher iz New Jerseyja, a riječ je o istinitoj priči iz američkog predgrađa.

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere!

"Nakon što se obitelj Broaddus useli u ono što je trebao biti njihov dom iz snova u predgrađu, to ubrzo postane pravi pakao. Zlokobna pisma nekoga tko sebe naziva Promatrač samo su početak priče dok tajne susjedstva izlaze na vidjelo. Inspirirana je istinitom pričom o zloglasnoj kući Watcher u New Jerseyju", glasi opis serije.

Serija se temelji na članku New York Magazina iz 2018. godine u kojem se detaljno opisuje istinita priča o obitelji Broaddus, koja je kupila kuću u Westfieldu u koju su brzo počela stizati uznemirujuća pisma. Pisma su postajala sve nasilnija i šokantnija, a obitelj je proživjela brojne šokove i traume.

Sve je krenulo 2014. godine, kada su se Maria i Derek Broaddus sa svojih troje djece uselili u kuću iz snova. Čim su kupili kuću, stiglo je prvo pismo koje im je utjeralo strah u kosti.

 

"Tko sam ja? Stotine i stotine automobila svaki dan prolaze kroz ovu ulicu, možda sam ja u jednom od njih. Pogledajte kroz prozore u sve te ljude koji svaki dan prolaze pokraj kuće. Možda sam ja jedan od njih.

Imate djecu, vidio sam ih. Dosad sam ih prebrojao troje. Možete li ispuniti kuću mladom krvlju kako sam poželio? To je dobro za mene. Je li vaša stara kuća bila premalena za obitelj koja raste? Ili je pohlepa bila to što me dovelo do vaše djece? Kad saznam njihova imena, pozvat ću ih k sebi", pisalo je u prvom pismu koje je potpisao The Watcher.

Policija je tada izdvojila tri osumnjičenika: anonimnog muškarca pod nadimkom The Gamer, koji je igrao videoigru The Watcher, Michaela Langforda, koji je volio promatrati svoje susjede, te samu obitelj Broaddus, za koju su posumnjali da su se predomislili oko kupnje i tako pokušali raskinuti ugovor.

"Maria je bila jako uznemirena svaki put kad sam je vidio. Tresla se. Mogu vam reći sljedeće: ako je Maria Broaddus glumila, trebala bi u filmu igrati samu sebe", rekao je istražitelj Vince Gagliardi, koji se bavio ovim slučajem. Za nijednu od navedenih teorija nije postojao dokaz pa počinitelj nikada nije pronađen.

Serija o Dahmeru oborila rekorde gledanosti

Murphyjeva serija o Jeffreyju Dahmeru zadržala se 21 uzastopan dan na vrhu Netflixove dnevne ljestvice najgledanijih TV serija te je potukla sve rekorde gledanosti.

Serija je trenutno deveta najgledanija Netflixova serija na engleskom jeziku svih vremena te druga serija, iza četvrte sezone Stranger Thingsa, koja je uspjela oboriti rekord gledanosti u prvom tjednu od dolaska na ekrane, prikupivši više od 200 milijuna sati gledanja do ovog trenutka.

Pročitajte više