Hulu ukinuo popularnu seriju nakon samo tri sezone, fanovi su ogorčeni

Screenshot: Youtube/Hulu

STREAMING platforma Hulu je ukinula humorističnu seriju The Great nakon samo tri sezone, donosi Variety. Treća, posljednja sezona serije je izašla 12. svibnja ove godine.  

The Great je satirični i fiktivni prikaz života ruske carice Katarine Velike, koju je utjelovila Elle Fanning, i njenog muža Petra III. Fjodoroviča, kojeg glumi Nicholas Hoult. Serija je premijerno prikazana u svibnju 2020. godine i od tada je prikupila brojne obožavatelje i pozitivne kritike, a iza sebe ima čak 7 nominacija za prestižnu nagradu Emmy. 

The Great je kreirao scenarist i producent Tony McNamara, koji je poznat po svom radu na filmovima The Favourite i Cruella. Uz Fanning i Houlta, u seriji su glumili i Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian de Souza, Bayo Gbadamosi i Belinda Bromilow. 

Fanovi su razočarani viješću

Fanove je šokirala vijest da Hulu ukida jednu od svojih najpopularnijih i najbolje ocijenjenih serija, a neki od njih su svoje mišljenje izrazili na Redditu. "Ovo je užasna vijest. Serija je odlična u svim aspektima. Scenarij, glumačka postava, kostimi, scenografija, kinematografija… sve je vrhunski. Nadam se da će neka druga streaming platforma preuzeti seriju", napisao je jedan korisnik. 

"Moja djevojka i ja obožavamo ovu seriju. Zabavna je i urnebesna na kreativan način. Ovo je veliki gubitak. Muka mi je od streaming platformi koje ukidaju svaku dobru seriju samo zato što je skuplja od jeftinog smeća koje nam guraju niz grlo", dodao je drugi. 

Ukidanje nije bilo neočekivano

Korisnici društvenih mreža se slažu da je ovo loša vijest, ali su naglasili da je ovakav rasplet događaja bio očekivan. Naime, The Great je imao velik budžet zbog setova i kostima, a marketing nije bio dovoljno dobar da bi privukao veći broj gledatelja.

"Mislim da je Hulu jako loše promovirao ovu seriju. Ja sam ju našao tek nedavno, iako je to točno tip serije kakve inače gledam. Marketing je stvarno loš ako osoba koja aktivno traži povijesne serije nije čula za ovo", napisao je jedan korisnik. "Da je marketing bio bolji, mislim da bi ova serija bila jednako popularna kao Bridgerton."
 

Pročitajte više