IMDb: Ovo su najveće glumačke zvijezde 2023. godine

Foto: EPA

PORTAL IMDb objavio je popis 100 najvećih glumačkih zvijezda koje su svojim radom obilježile 2023. godinu. Ovi glumci i glumice tijekom godine zauzimali su prva mjesta na IMDb-jevim ljestvicama STARmeter i MOVIEmeter, koje mjere popularnost filmskih zvijezda i njihovih filmova na temelju pregleda i interakcija koje su posjetitelji ostavljali na njihovim IMDb stranicama.

U nastavku pogledajte koje su zvijezde zauzele prvih 10 mjesta IMDb-jevog popisa.

1. Pedro Pascal

Foto: EPA

Pedro Pascal našao se na prvom mjestu popisa zahvaljujući svojim ulogama u hit serijama The Last of Us i Mandalorian. Glumac je za svoj rad osvojio tri nominacije za nagradu Emmy i 13 tjedana proveo među Top 10 glumaca IMDb-jevog STARmetera. U budućnosti ćemo ga gledati u filmovima Drive-Away Dolls, Gladiator 2 i u drugoj sezoni serije The Last of Us.

2. Mary Elizabeth Winstead

Foto: EPA

Winstead je ove godine oduševila fanove svojom ulogom Here Syndulle u seriji Ashoka, dostupnoj na streaming platformi Disney+. Pred kraj godine glumica je posudila svoj glas u Netflixovoj animiranoj seriji Scott Pilgrim Takes Off, gdje je reprizirala svoju ulogu iz popularne komedije Scott Pilgrim vs. the World, kojom se proslavila prije 13 godina. Glumičini budući projekti su triler Rich Flu i miniserija A Gentleman in Moscow.

3. Ana de Armas

Foto: EPA

Ana de Armas nalazi se među prvih pet zvijezda IMDb-jevog godišnjeg popisa još od 2020. godine. Ove godine popularnost su joj donijele nominacije za ulogu Marilyn Monroe u prošlogodišnjem filmu Blonde, a kasnije je uz Chrisa Evansa glumila u seriji Ghosted. Uskoro ćemo je moći gledati u Ballerini, spin-offu Johna Wicka, te u trileru Eden.

4. Jenna Ortega

Foto: EPA

Jenna Ortega našla se na popisu zahvaljujući seriji Wednesday, u kojoj je utjelovila Wednesday Addams, i filmu Scream VI, u kojem je ponovila ulogu Tare Carpenter. 21-godišnja glumica 2024. godine počinje sa snimanjem druge sezone Wednesday, a pojavit će se u filmovima Miller’s Girl i Beetlejuice 2.

5. Bella Ramsey

Foto: EPA

Mlada zvijezda Bella Ramsey oduševila je fanove svojom izvedbom u seriji The Last of Us, gdje je utjelovila Ellie. Budući projekti u kojima će se Ramsey pojaviti su drama Monstrous Beauty i druga sezona serije The Last of Us.

6. Margot Robbie

Foto: EPA

Robbie je 2023. godinu započela nominacijama za film Babylon, a publiku je osvojila u srpnju kada se pojavila u najuspješnijem ovogodišnjem filmu Barbie, zbog kojeg je šest tjedana bila među Top 10 glumaca ljestvice STARmeter. Iduće godine Robbie ponovno udružuje snage s Ryanom Goslingom, s kojim će glumiti u prednastavku hita Oceanovih 11. 

7. Rebecca Ferguson

Foto: EPA

Ferguson smo ove godine gledali u distopijskoj seriji Silo, koja se prikazivala na streaming platformi Apple TV+. Nakon hit serije, reprizirala je ulogu agentice Ilse Faust u najnovijem nastavku Nemoguće misije. Iduće godine vraća se ulozi Jessice Atreides u filmu Dune: Part 2. Isto tako, pojavit će se u filmu Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 2, a trebala bi započeti i sa snimanjem druge sezone Siloa.

8. Katee Sackhoff

Foto: EPA

Sackhoff, zvijezda serije Battlestar Galactica, zauzela je prvo mjesto ljestvice STARmeter nakon što se pojavila u trećoj sezoni Mandaloriana gdje je utjelovila Bo-Katan. Popularna glumica glumit će u znanstvenofantastičnom filmu The Last Transport, koji je trenutno u produkciji. 

9. Carla Gugino

Foto: EPA

Carla Gugino već godinama surađuje s redateljem Mikeom Flanaganom, ali mnogi kažu da je njezina nedavna uloga u Flanaganovoj seriji, The Fall of the House of Usher, jedna od najboljih u glumičinoj karijeri. Nakon premijere serije, Gugino je pet tjedana zauzimala prva mjesta ljestvice. Iduće godine glumicu ćemo gledati u serijama The Girls on the Bus i Rock, Paper, Scissors te u filmu Lisa Frankenstein.

10. Cillian Murphy

Foto: EPA

Murphyja je na popis najpopularnijih ovogodišnjih glumaca dovela uloga u Oppenheimeru, redatelja Christophera Nolana. Mnogi kritičari pohvalili su njegovu izvedbu, a neki mu predviđaju i prvu nominaciju za Oscara. 

Pročitajte više