Jack Nicholson umalo nije glumio Jokera u Batmanu Tima Burtona

Screenshot: YouTube

JACK NICHOLSON glumio je Jokera u Batmanu Tima Burtona 1989. godine. Nicholson je odlično odigrao ulogu te ga mnogi i dan danas smatraju najboljim Jokerom u igranom filmu. On je ujedno bio i prvi ekranizirani Joker, još od Cesara Romera u TV seriji Batman tijekom 1960-ih godina prošlog stoljeća.

Međutim Nicholson je tijekom pregovora s Warner Brosom radio probleme. Dugo se vremena nećkao oko uloge jer nije htio na sebe staviti šminku. Casting ekipi oduvijek je na prvom mjestu bio Nicholson u ulozi Jokera, no zbog njegovog negodovanja bili su prisiljeni okrenuti se nekom drugom.

Taj drugi bio je ni manje ni više nego Robin Williams. Iako je Williams prihvatio ulogu, na kraju ju ipak nije dobio. Kako se ispostavilo, to zapravo i nije bila prava ponuda. Robin je inače bio veliki obožavatelj stripova, odmah je prihvatio ulogu, no kasnije je priznao da mu ponuda nije djelovala iskreno.

Poznati komičar vjerovao je kako mu je Warner Bros. ponudio Jokera u nadi da se Nicholson predomisli. I to im je očito uspjelo jer se dobitnik triju Oscara predomislio i ipak odlučio glumiti u Burtonovom filmu.

"Odgovorio sam im, ali rekli su mi da sam zakasnio. Rekli su da su odabrali Jacka preko vikenda jer ja nisam brzo odgovorio. Rekao sam im da su mi dali vremena do ponedjeljka i da sam odgovorio prije roka. No to je bilo samo zato da se Jack trgne", rekao je Williams svojevremeno.

Pročitajte više