James Gunn vjeruje da je ovo jedan od najgorih elemenata u superherojskim filmovima

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Marvel

JAMES Gunn stao je u obranu glumačke postave nadolazećeg filma Superman: Legacy, nakon što su se obožavatelji zabrinuli da film ima previše likova, piše The Hollywood Reporter.

Gunn, jedan od novih šefova studija DC, na društvenoj mreži Threads objasnio je fanovima da pokušava izgraditi cijeli filmski svemir i da ne želi da se likovi iz stripova pojave samo na par sekundi u filmu.

"Poanta je u tome da ovo nije velik film, odnosno nema veliku glumačku postavu", napisao je Gunn. "Normalno je da filmovi s jednim glavnim likom imaju i druge likove, neobično je kada ih nemaju."

Novi superherojski filmovi zasićeni su cameo ulogama

Gunn je također rekao da mu beznačajne cameo uloge nemaju nikakvog smisla, jer likovi trebaju biti u filmu s razlogom.

"Ja to nazivam 'cameo pornićem', i to je jedan od najgorih elemenata u novijim superherojskim filmovima", objasnio je poznati redatelj. "Ako se lik pojavljuje u filmu, treba postojati dobar razlog za to."

"Ne smetaju mi cameo uloge same po sebi, ako su prikazane samo na trenutak, kao nekakva skrivena poruka", dodao je Gunn. "Smeta mi kada cameo uloge pokvare elegantnu priču jer su likovi ugurani na silu, Ne pojavljuju se jer to priča zahtijeva, već su u filmu iz nekog drugog razloga."

Šefovi studija DC Gunn i Peter Safran trenutno rade na rebootu DC-jevog filmskog svemira. Gunn režira film Superman: Legacy, u kojem David Corenswet glumi Supermana, Rachel Brosnahan glumi Lois Lane, a Nicholas Hoult glumi Lexa Luthora. Jimmyja Olsena utjelovljuje Skyler Gisondo, a Eve Teschmacher utjelovljuje Sara Sampaio.

Superman: Legacy u kina bi trebao doći 11. srpnja 2025. godine.

Pročitajte više