Jean Claude Van Damme trebao je biti dio popularne franšize: Vin Diesel me nije htio

Foto: EPA

SLAVNI belgijski glumac Jean Claude Van Damme poznat je kao majstor borilačkih vještina. On se proslavio u filmovima kao što su Krvavi sport, Kickboxer i Vremenski policajac. Nema sumnje da je jedno od prepoznatljivih lica Hollywooda. Zbog svojih glumačkih sposobnosti i bogatog opusa akcijskog junaka, Van Damme je glumio u Plaćenicima 2, filmu iz franšize koja okuplja akcijske legende s kraja 20. stoljeća.

U njemu je utjelovio glavnog negativca Jeana Vilaina. Toliko je bio dobar da su ga obožavatelji ponovno htjeli vidjeti u tom filmskom serijalu, no zasad im se želja nije ostvarila.

Glumac je također mogao biti dio puno poznatije franšize s Vinom Dieselom u glavnoj ulozi. Riječ je o filmovima Brzi i žestoki, koji su dosad snimljeni u devet nastavaka i imaju jedan spin-off. Baš poput Plaćenika, Brzi i žestoki okupljaju prepoznatljiva holivudska lica. Tako su se u filmovima pojavili Charlize Theron, Brie Larson, Jason Momoa, Jason Statham i Dwayne Johnson.

Van Damme je tijekom intervjua s The Telegraphom otkrio kako je zamalo glumio u Brzim i žestokima. Međutim, jedna osoba nije ga htjela te se njegovo pojavljivanje u filmovima zbog toga nije ostvarilo.

"Htjeli su me u Brzim i žestokima. No Vin Diesel je rekao da me ne želi", kratko je prokomentirao glumac.

Nije poznato u kojem filmu se majstor borilačkih vještina trebao pojaviti. Ono što ne iznenađuje jest Dieselovo neslaganje s glumcima. On se već posvađao s The Rockom tijekom snimanja Brzih i žestokih, zbog čega je 51-godišnji glumac odustao od pojavljivanja u budućim nastavcima. Međutim, njih dvojica su izgladila odnose te se The Rock vratio snimanju tih filmova.

Pročitajte više