Jednoruka nogometašica postala je dio EA Sports FC 24, nasljednika FIFA-e

Foto: Shutterstock

PRVI put u povijesti igara FIFA/EA Sports FC, u igri se nalazi jednoruka nogometašica. Riječ je o Carson Pickett, igračici Racing Louisvillea.

Pickett je, naravno, dio Ultimate Teama, stoga svatko tko gradi svoju momčad u paketićima može dobiti nju. Iako je rođena s nedostatkom podlaktice i šake lijeve ruke, to je nije spriječilo da uspije u životu.

Amerikanka igra na poziciji lijevog beka te je u 141 nastupu u karijeri postigla šest golova. Za žensku američku nogometnu reprezentaciju odigrala je dvije utakmice.

Electronic Arts uvrstio ju je u nadolazeću igru EA Sports FC 24 i omogućio igračima da je koriste u najpoznatijem modu igranja. Međutim, igračima je onemogućeno da je stave na gol i zaduže za ubačaje rukama.

Neki se šale na njen račun

Fanovi su na njezin dodatak u igri reagirali na klasičan humoristični način.

"Stavit ću je na gol samo iz zabave", kaže jedan korisnika X-a.

"Ruke gore ako se uklapa u vašu momčad?" našalio se drugi.

"VAR bi vjerojatno sudio penal zbog njene ruke", tvrdi treći.

Drugi pozdravljaju njeno uvrštavanje

Ipak, bilo je i onih koji podržavaju ovu odluku Electronic Artsa da ubaci nogometašicu s invaliditetom u igru.

"Veliko poštovanje za EA zbog ovog", To je poprilično kul, respekt za EA", "Ona je iz Jacksonvillea, viđam je s vremena na vrijeme. Odlična osoba i opaka nogometašica", neki su od komentara.

EA Sports FC 24 izlazi ovog petka, 29. rujna, na računalu, PlayStationu 4 i 5 te Xboxu One i Series X/S. Oni koji su uzeli najskuplju verziju igre, od 100 eura, rani pristup dobili su prošlog petka, 22. rujna.

Pročitajte više