Jennifer Aniston kaže da je samo jedna stvar mogla uništiti Prijatelje

Screenshot: YouTube

JENNIFER Aniston kaže da je samo jedna stvar mogla uništiti glumačku postavu Prijatelja, a to su razlike u plaćama. Omiljeni sitcom, koji se počeo prikazivati 1990-ih, bio je veliki hit, a zvijezde su navodno zarađivale milijun dolara po epizodi u trenutku kada je u svibnju 2004. emitirano finale.

Međutim, nije uvijek bilo tako, pogotovo na početku. Do druge sezone, Aniston i njezin kolega David Schwimmer zarađivali su više od ostatka ekipe, a zbog toga su se svi osjećali loše. U znak istinskog prijateljstva i solidarnosti, izborili su se za jednaku plaću svih šest glavnih glumaca.

"Da se to nije dogodilo, uništilo bi nas. Poanta je u tome da smo svi radili jednak posao i da svi zaslužujemo biti jednako plaćeni za to. Ne bih se dobro osjećala da sam išla na posao znajući da netko dobiva manji iznos od mene", rekla je Aniston u intervjuu za Wall Street Journal.

I Schwimmer i Aniston zapravo su si smanjili plaće kako bi svi bili ravnopravni. Do devete i desete sezone, cijela glumačka ekipa je napredovala. Kada se zbroje sve epizode tih dviju sezona, svaka od šest glavnih zvijezda zaradila je čistih 40 milijuna dolara.

Pročitajte više