Jerry Seinfeld otkrio zašto nije htio snimiti desetu sezonu Seinfelda

Screenshot: YouTube/NBC

HUMORISTIČNA serija Seinfeld, koju su kreirali Larry David i Jerry Seinfeld, prikazivala se od 1989. do 1998. godine i ostala je zapamćena kao jedna od najboljih humorističnih serija u povijesti.

Serija je pratila komičara u usponu, Jerryja Seinfelda, njegove prijatelje, Georgea Costanzu (Jason Alexander), Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) i Cosma Kramera (Michael Richards) te njihovu svakodnevicu u New Yorku.

Velika popularnost serije u 90-ima dovela je do toga da je Seinfeld u devetoj, ujedno i posljednjoj sezoni, zarađivao milijun dolara po epizodi. 

Screenshot: YouTube/NBC

Producenti su htjeli snimiti i desetu sezonu serije te su Seinfeldu ponudili vrtoglavih pet milijuna dolara po epizodi kako bi ga privukli. No, glumac se odlučio držati svojih principa i stati sa serijom na devetoj sezoni.

"Nisam htio doći do tog trenutka u kojem serija počinje stariti i trunuti", izjavio je glumac i komičar u intervjuu s Howardom Sternom, prenosi Unilad. "Previše torte, previše bilo čega, mijenja cijeli ugođaj."

Glumac je dodao da je oduvijek znao kada će trebati prestati sa snimanjem serije.

"Imam dobar osjećaj za tajming. Imam ga kad je riječ o šalama, kad je riječ o filmskim setovima ili o mojoj karijeri", rekao je Seinfeld. "Znao sam kada ću biti spreman za nešto veće, poput sitcoma. Jednostavno sam znao. I znao sam da je to bio naš trenutak."

Pročitajte više