Johnny Depp je cijeli svoj honorar od jednog filma donirao kćeri Heatha Ledgera

Foto: EPA

JOHNNY Depp dijelio je ekran s Heathom Ledgerom u posljednjem pojavljivanju na ekranu prije njegove smrti u siječnju 2008. Zbog toga je cijeli svoj honorar od filma Imaginarij dr. Parnassusa donirao Ledgerovoj kćeri Matildi.

Imaginarij dr. Parnassusa je maštovita priča o čovjeku koji je prodao dušu vragu, smještena u moderno doba. Prije tisuću godina dr. Parnassus (Christopher Plummer), nepopravljivi kockar, kladio se s vragom, gospodinom Nickom (Tom Waits), i na okladi dobio vječni život. Nekoliko stoljeća kasnije Parnassus sreće ljubav svog života te s gospodinom Nickom sklapa novi ugovor. U zamjenu za besmrtnost dobiva mladost, ali pod uvjetom da njegova kći Valentina postane vlasništvo gospodina Nicka kad napuni šesnaest godina.

 

Vrijeme brzo prolazi, Valentina se približava šesnaestoj godini, a gospodin Nick dolazi po nju. Kako su i dr. Parnassus i gospodin Nick ovisnici o klađenju, dogovaraju novu okladu - Valentinu dobiva onaj koji prvi zavede pet duša. Parnassus očajnički želi spasiti voljenu kćer i njenu ruku obećava onome tko mu pomogne pobijediti vraga. Tada započinje nevjerojatna utrka s vremenom.

Velikodušnu gestu podržali su Colin Farrell i Jude Law

Pustolovno-detektivski film bio je posljednja glumačka uloga zvijezde Mračnog viteza. Johnny Depp bio je među grupom glumaca koji su uskočili i dovršili film Terryja Gilliama nakon Ledgerove tragične smrti. Pridružili su mu se i Colin Farrell te Jude Law koji su tada dvogodišnjoj djevojčici također obećali donirati honorar od filma.

S obzirom na to da je Ledgerova smrt bila neočekivana, velikodušna gesta Deppa, Farrella i Lawa pomogla je Matildinoj majci Michelle Williams oko troškova podizanja djeteta.

Pročitajte više