Johnny Depp nije bio prvi izbor za Jacka Sparrowa, evo kome su nudili ulogu

Screenshot: Youtube/Disney

JOHNNY Depp je u svojoj dugogodišnjoj karijeri utjelovio niz ikoničnih likova, a među njima se posebno ističe antijunak i protagonist serijala Pirati s Kariba, kapetan Jack Sparrow. 

Iako je Depp osvojio fanove svojom izvedbom ekscentričnog gusara, on nije bio ni prvi, a ni drugi izbor za Jacka Sparrowa. Prema CBR-u, uz Deppa je za ulogu bilo razmatrano 8 glumaca, od kojih su neki odbili film, dok drugi, prema mišljenju Disneyja, još nisu bili dovoljno poznati za takvu ulogu. U nastavku otkrijte kome je sve ponuđena uloga Jacka Sparrowa. 

Michael Keaton 

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Michael Keaton je bio razmatran za ulogu Jacka Sparrowa jer je oduševio gledatelje svojim ulogama u Batmanu iz 1989. i Bubimiru iz 1988. Nije poznato je li glumac išao na audiciju za film. 

Jim Carrey

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

Jim Carrey je skoro dobio ulogu Jacka Sparrowa, ali ju je morao odbiti jer je imao pretrpan raspored zbog komedije Bruce Svemogući i nije se mogao posvetiti Piratima s Kariba. 

Hugh Jackman

Screenshot: YouTube/20th Century

Hugh Jackman je bio jedan od glavnih izbora za Jacka Sparrowa, ali pošto je X-Men bio jedini blockbuster u kojem je do tada glumio, Disney je smatrao da australski glumac nije dovoljno poznat za tu ulogu.    

Matthew McConaughey 

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

McConaughey, zvijezda komedije Munjeni i zbunjeni i drame Dobri dileri iz Dallasa, bio je razmatran za ulogu Jacka Sparrowa jer je direktore za casting podsjećao na Burta Lancastera, još jednog poznatog glumca koji je utjelovio pirata. 

Christopher Walken

Screenshot: YouTube/Miramax

Iako nije poznato je li oskarovac Christopher Walken išao na audiciju za Pirate s Kariba, on je bio jedan od najranijih izbora za ulogu Sparrowa.  

Rik Mayall

Screenshot: YouTube/BBC

Rik Mayall, britanski komičar koji se pojavio u brojnim humorističnim serijama, kao što je Crna Guja, također je sudjelovao u utrci za ulogu Jacka Sparrowa, ali nije imao sreće. Mayall se trebao pojaviti i u serijalu Harry Potter, gdje je utjelovio duha Peevesa, no njegove scene su izbrisane prije premijere filma. 

Cary Elwes 

Screenshot: YouTube/20th Century

Caryja Elwesa najbolje znamo po ulozi mladog avanturista i pirata Westleyja iz Kraljevne nevjeste, a poznati glumac je skoro utjelovio još jednog filmskog pirata. Premda se ne zna je li glumac išao na audiciju za film, jedno vrijeme je bio razmatran za ulogu. 

Robert De Niro 

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

Uz Carreyja, Robert De Niro je još jedan glumac koji je odbio ulogu kada mu je ponuđena. De Niro je nakon čitanja scenarija bio uvjeren da će film biti promašaj, ali se prevario jer su Pirati s Kariba postali jedna od najprofitabilnijih franšiza.   

Pročitajte više