Korisnici Netflixa kažu da bi svi trebali pogledati ovaj zaboravljeni triler

Screenshot: Youtube/Netflix

NETFLIXOVI filmovi se često mogu svrstati u dvije kategorije - ili su veliki hitovi, ili potpuni promašaji, a brojni korisnici streaming platforme, kao i neki poznati kritičari, složili su se da španjolski film Mirage (u originalu Durante la tormenta) iz 2018. godine definitivno pripada prvoj skupini. 

Mirage, znanstvenofantastični triler redatelja Oriola Paula, u kojem glavne uloge igraju Adriana Ugarte i Chino Darin, prati posljedice grmljavinskog nevremena, koje se dogodilo u 1989. i 2014. godini i koje je dovelo do nastanka paralelnog svemira. Protagonistica filma Vera (Ugarte) tada doznaje da putem televizije može komunicirati s dječakom Nicom, koji je tragično poginuo u 1989. godini.

Pošto je upoznata s detaljima Nicove nesreće, Vera ga odluči spasiti, ne znajući da će joj miješanje u prošlost zauvijek promijeniti njenu sadašnjost. 

 

Scenarij za film su pisali Oriol Paulo i Lara Sendim, a uz glavne glumce u filmu se pojavljuju i Álvaro Morte, Javier Gutiérrez i Nora Navas.

Brojne pohvale kritičara i publike 

Mirage su pohvalili i kritičar i publika, a na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od 75%. Kritičar Jonathan Holland iz The Hollywood Reportera je napisao da film nije jako dubok, ali ima "zadovoljavajuću kompleksnosti", dok je Peter A. Scholz, koji piše za argentinske novine Clarín, rekao da je film traje dugo, ali da je zabavan. 

Korisnike Reddita je Mirage oduševio, a mnogi su ga uspoređivali s njemačkom serijom, koja se također bavi putovanjem kroz vrijeme i paralelnim svemirima. 

"Jako dobar film. Preporučio sam ga svim svojim prijateljima i rekao im da je definitivno vrijedan gledanja", "Odličan film", "Kraj me je jako iznenadio, ovo je kvalitetan film", neki su od komentara korisnika društvenih mreža. 

Pročitajte više