Kostimograf otkrio kako mu je Chanel pomogao rekreirati kultno odijelo za Maestra

Netflixova nova drama u režiji Bradleyja Coopera oduševila je gledatelje, a ljubitelji mode primijetit će i da je kostimografija na iznimno visokoj razini. Za nju je zaslužan kostimograf Mark Bridges, kojeg sada posebno hvale zbog uspješne rekreacije Chanelovog kultnog odijela od tvida.

Lik Felicije Montealegre, koju tumači Carey Mulligan, u jednoj sceni pred kraj filma odlazi kod liječnika i doznaje loše vijesti. Upravo za tu scenu u scenariju stajalo je da glumica mora nositi Chanelov kultni sako od tvida. "Taj trenutak bio mi je fantastičan. Jako je zanimljivo kada stvari proturječe okolini. Čini mi se kao da je odjeća ovdje u funkciji nekakvog oklopa, zaštite od loših vijesti koje je Felicija primila", kaže Bridges.

Dodaje da je Felicia bila tip žene koja je kupovala u skupim dućanima na Petoj aveniji i frizirala se kod Kennetha Battellea u hotelu Plaza. Dakle, Chanelovo odijelo joj je itekako pristajalo.

"Ako namjeravate raditi Chanelovo odijelo, morate imati poštovanja prema njemu", kaže kostimograf koji je upravo to i napravio. Za pomoć se obratio, kome drugome, nego upravo spomenutoj pariškoj modnoj kući. "Poslali su nam uzorke tkanina, obrube i gumbe koji su s njihove strane inače vrlo zaštićeni, a poslali su nam i dobro upakiran prototip odijela kako bi moja krojačica, April McCoy, mogla ispitati kako je sašiveno."

Tako su Bridges i njegov tim uspjeli ponovno stvoriti ovaj legendarni komad odjeće. Kostimograf dodaje da je sve to napravio samo zato što je u scenariju pisalo da glumica nosi Chanel i da nije mogao to neozbiljno shvatiti.

 

Pročitajte više