Kurt Russell natjecao se s Harrisonom Fordom za ovu popularnu ulogu

RATOVI zvijezda Georga Lucasa u jednom su trenutku bili najuspješniji film svih vremena. Dok je produkcija filma koštala svega 11 milijuna dolara, na blagajnama je zaradio 775 milijuna, a sveukupna zarada popela se na nevjerojatnih gotovo 1.8 milijardi dolara. 

Franšiza je do danas ostala megauspješna, a osim nezaboravnih planeta, njihovih krajolika i bića, za njezinu su popularnost zaslužni i zanimljivi likovi. Od međugalaktičkog heroja Lukea Skywalkera, preko njegove sestre, princeze Leije, pa do mnogima omiljenog lupeža s dobrim srcem Hana Sola. 

Njega je utjelovio Harrison Ford, a upravo ga je ta uloga lansirala u najvišu zvjezdanu orbitu. No ne znaju mnogi da dobiti tu ulogu nije bilo nimalo jednostavno. U konkurenciji su se našli velikani poput Sylvestera Stallonea, Roberta De Nira, Ala Pacina, Jacka Nicholsona, pa čak i Billa Murraya. Iako su svi oni bili poznati po svojoj glumačkoj vještini, ni jedan od spomenutih glumaca nije se snašao u ulozi. Prava konkurencija Fordu bio je Kurt Russell.

Baš kao i Ford, Russell je tada bio relativno nepoznata zvijezda u usponu. Društvenim mrežama sada kruži snimka s njegove audicije za ulogu Hana Sola, koja djeluje prilično impresivno. Pogledajte kako bi izgledalo da je najpoznatija Fordova uloga pripala Russellu, koji se četiri godine nakon audicije proslavio ulogom akcijskog heroja Snakea Plisskena u filmu Bijeg iz New Yorka.

Pročitajte više