Leonardo DiCaprio je ulogu u poznatom vesternu dobio samo zbog Sharon Stone

Foto: EPA

LEONARDO DiCaprio je svoju karijeru započeo u reklamama s kraja 80-ih, prije nego što se kao glumac probio ulogama u filmovima This Boy's Life i What's Eating Gilbert Grape iz 1993. godine. 

Drama What's Eating Gilbert Grape DiCapriju je donijela prve nominacije za Oscara i Zlatni globus, a svojom izvedbom u tom filmu privukao je i pažnju nekih holivudskih velikana, među kojima je bila i Sharon Stone. 

Stone je 1995. godine bila jedna od producentica vesterna The Quick and the Dead, koji je režirao Sam Raimi. Glumica je uz to igrala i glavnu ulogu, a u svojim memoarima iz 2021. godine The Beauty of Living Twice otkrila je da je u filmu htjela surađivati s Russellom Croweom i Leonardom DiCapriom, piše People. 

 

Filmski studio je odlučio platiti Crowea, ali glumici je rekao da DiCaprija financira sama jer je još uvijek relativno nepoznat u svijetu filmske industrije. 

"Studio je rekao da mu, ako ga zaista toliko želim, mogu dati dio svoje plaće, što sam i učinila", napisala je Stone. 

DiCaprio je u nedavnom intervjuu za E! News izjavio da je iznimno zahvalan što se glumica odlučila zauzeti za njega i pružiti mu priliku o kojoj mnogi sanjaju. 

"Zahvalio sam joj puno puta. Ne sjećam se jesam li joj poslao poklon, ali ne mogu joj dovoljno zahvaliti", izjavio je oskarovac. "Ona je rekla: 'Ovo su dva glumca s kojima želim raditi.' To je bilo nevjerojatno. Stone se oduvijek zalaže za filmsku umjetnost i daje prilike drugim glumcima, tako da sam joj jako zahvalan."

Pročitajte više