Ljudi pišu da se ozloglašeni serijski ubojica pojavio u epizodi Stranger Thingsa

Screenshot: TikTok

NA TIKTOKU se dijeli scena iz posljednje sezone Stranger Thingsa u kojoj Max, koju je utjelovila glumica Sadie Sink, izlazi iz školskog autobusa. 

Oni koji su scenu pažljivije pogledali, uočili su niskog dječaka plave kose kako hoda među kolegama iz razreda koji se vide u pozadini. Dječak je izgledom mnoge podsjetio na zloglasnog serijskog ubojicu Jeffreyja Dahmera.

@elodvdb Jeffrey Dahmer in Stranger Things ? 😱 #jeffreydahmer #strangerthings #foryou ♬ son original - elovdb

OPREZ! Tekst sadrži spojlere!

Proteklih tjedan dana gledatelji Netflixa proveli su više od 196 milijuna sati gledajući seriju o Jeffreyju Dahmeru, jednom od najozloglašenijih američkih serijskih ubojica. Serija pod imenom DAHMER Čudovište: Priča o Jeffreyju Dahmeru uvjerljivo je najgledaniji sadržaj na Netflixu na globalnoj razini, a najpopularnija je i među hrvatskim gledateljima.

>>200 milijuna sati gledanja: Serija o zloglasnom ubojici najpopularnija je na Netflixu

Čini se da se mnoge dojmila priča o Jeffreyju jer mnogi korisnici TikToka navode da je njegov lik bio u epizodi Stranger Thingsa.

@franciscoguitierres2 Jeffrey Dahmer #jeffreydahmer #dahmer #netflix #monsterdahmer #strangerthings ♬ Psycho Killer by Talking Heads - _alt.music_

Međutim, priča se u ovom slučaju ne poklapa. Strani mediji pišu da je Jeffrey Dahmer završio srednju školu 1978. godine, a radnja serije Stranger Things smještena je sredinom osamdesetih. Također, Stranger Things je smješten u Hawkins, a Dahmer je išao u srednju školu u Ohiju.

Tko je Jeffrey Dahmer?

Podsjećamo, priča o serijskom ubojici Dahmeru je već dokumentirana, ali je Netflix svojom serijom pokušao gledateljima ponuditi drugačiji kut gledanja. Naime, serija je usredotočena na njegove žrtve, kao i na nekompetenciju policije da ga uhvati kroz godine.  

Tijekom 70-ih, 80-ih i 90-ih Dahmer je počinio više ubojstava i silovanja. Također je osuđen za nekrofiliju i kanibalizam te je čuvao dijelove tijela svojih žrtava.

Serija uključuje scene u kojima Dahmer hrani ženu sendvičem napunjenim ljudskim mesom, kao i prikaz njegove metode namamljivanja žrtava, obaranja u nesvijest i gnusnih djela nad njima.

 

Dahmer je uhićen 1991. i osuđen na 16 doživotnih robija zbog ubojstva i komadanja 17 muškaraca i dječaka između 1978. i 1991., od kojih je nad mnogima počinio nekrofilna djela.

Pročitajte više