Matthew McConaughey jednom je odbio ulogu od 14.5 milijuna dolara

Foto: EPA

MATTHEW McConaughey jednom je odbio filmsku ponudu od nevjerojatnih 14.5 milijuna dolara. Glumca u posljednje vrijeme viđamo u ozbiljnim ulogama, poput onih u filmu Wolf of Wall Street i seriji True Detective. No, starija publika pamti ga i po pojavljivanju u romantičnim komedijama kao što su Failure to Launch, Fool's Gold, Ghost of Girlfriends Past, How to Lose A Guy in 10 Days i The Wedding Planner.

Romantične komedije snimao je sve do 2010. godine, a onda je shvatio da mora napustiti taj žanr.

"Osobno sam uživao u mogućnosti da ljudima pružim lagani romantični bijeg od stresa i ulazak u svijet u kojem ne moraju razmišljati ni o čemu, samo gledati kako se parovi zaljubljuju. Preuzeo sam palicu od Hugha Granta i trčao s njom", napisao je u svojim memoarima Greenlights iz 2020.

No, u jednom je trenutku nazvao svog agenta i rekao mu da više neće prihvaćati takve uloge, a čvrsto se držao svojih riječi čak i kada su mu ponuđeni vrtoglavi iznosi.

"2010. sam uzeo šest mjeseci odmora, a onda mi je ponuđeno osam milijuna dolara za ulogu u romantičnoj komediji. Kada sam je odbio, ponuda je povećana na deset milijuna dolara, pa na 12.5 milijuna, a na kraju i na 14.5 milijuna", prisjetio se.

McConaughey nije htio otkriti o kojem je filmu riječ, ali je priznao da na kraju nije ni snimljen.

"Shvatio sam da me snimanje romantičnih komedija sprječava u dobivanju uloga koje sam želio", dodao je.

Od 2010. McConaughey glumio je u filmovima poput avanturističkog trilera Mud iz 2012., biografske drame Dallas Buyers Club iz 2013. i Interstellara iz 2014., ali i u opuštenijim filmovima, kao što je animirani Sing 2 iz 2021.

Pročitajte više