Michael Cera je htio odustati od glume nakon ovog filma

Screenshot: Youtube/Columbia Pictures

MICHAEL Cera, najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima Juno, Superbad i Scott Pilgrim vs. the World, u nedavnom intervjuu je priznao da se nije znao nositi sa slavom na početku karijere, piše Deadline. Nakon uspjeha njegovih prvih filmova glumac je htio odustati od karijere u filmskoj industriji. 

"Nisam znao kako hodati po ulici. Zbog slave vam postane neugodno u vlastitoj koži, osjećate se čudno i paranoično", otkrio je Cera. Glumac je priznao da je unatoč lošim stranama posla uspio naći nešto pozitivno - zahvalan je na uzbudljivim prilikama koje su mu pružene i na zanimljivim ljudima koje je upoznao.  

Ipak, nakon prvog filma kojim se proslavio, komedijom Superbad, skoro je odustao od glume, iako je tada imao samo 19 godina. Prisjetio se iskustva kada je nakon objave filma otišao u bar s prijateljima, gdje su ga prepoznale mušterije bara. "Kad su ljudi pijani i prepoznaju te, postanu entuzijastični… to može postati toksično iskustvo. Kada si dijete, misle da te smiju dirati - ne poštuju ni tebe ni tvoj osobni prostor. Tada nisam znao kako postaviti vlastite granice", rekao je Cera.  

Cera je također otkrio da je svjesno izbjegavao uloge koje bi mu mogle donijeti još više slave, a među njima je bila i emisija Saturday Night Live, koja je popularna u SAD-u. "Prolazio sam kroz neku vrstu krize... Stvarno nisam uživao u toj razini slave. Nisam znao hoću li nastaviti s karijerom glumca", priznao je.

Ono što ga je natjeralo da nastavi je bio ugovor za filmsku adaptaciju grafičkog romana Scott Pilgrim vs. The World. Glumac je izrazio zahvalnost za tu priliku jer mu je pomogla da usmjeri karijeru u pravom putu. Shvatio je da ne želi biti sve slavniji i slavniji, već želi naći ravnotežu koja će mu omogućiti i da bude glumac i da istovremeno uživa u svakodnevnom životu.   

Ceru ćemo moći gledati u nadolazećem filmu Barbie, redateljice Grete Gerwig, gdje glumi Kenovog prijatelja Alana. Osim toga, nedavno se pojavio u Netflixovoj seriji Black Mirror.

Pročitajte više