Michael J. Fox nije bio prvi izbor za Martyja u Povratku u budućnost, evo tko jest

Screenshot: YouTube

FILMOVI iz franšize Povratak u budućnost postali su kultni klasici. Mnogima je danas teško zamisliti nekoga drugog u ulogama Doca Browna i Martyja McFlya.

Christopher Lloyd i Michael J. Fox utjelovili su navedena dva lika te postali zaštitna lica franšize. Međutim, Fox nije bio prvi izbor za svoju ulogu. Na audiciju je došlo mnogo kandidata, a odabir je pao na Erica Stoltza. Jedan od izvršnih producenata Povratka u budućnost dobio je priliku prije svih pogledati film Maska, koji je izašao 1985. godine, te mu se Stoltzova izvedba toliko svidjela da je odlučeno kako će on glumiti Martyja.

Foto: EPA

Glumačka je postava ubrzo primijetila da nešto nije u redu sa Stoltzom. On je, naime, želio da njegova uloga bude dramatična, a ne humoristična, kako je originalna ideja zahtijevala. Iako je Lloyd rekao da je Stoltz izvrstan glumac, ipak je priznao da nije pružao ono što je priči bilo potrebno.

Početkom 1985. godine došlo je do promjene tako da je Fox zamijenio Stoltza. Nedugo nakon početka snimanja uočeno je da su on i Lloyd dobitna kombinacija. U vrlo kratkom roku uspjeli su dovršiti film, koji je iste godine prikazan u kinima. O napetosti rasporeda snimanja jednom je prilikom progovorio i sam Fox.

"Znao sam da mi neće biti lako. No naučio sam uživati u tome jer bih, ako u ovim godinama to ne mogu izdržati, trebao napustiti ovaj posao", rekao je glumac.

Pročitajte više