Na Netflix stigao dokumentarac o slučaju koji je zgrozio gledatelje, već je hit

Screenshot: YouTube/Netflix

NA NETFLIX je stigao dokumentarni film Lover, Stalker, Killer, koji se u manje od tjedan dana popeo na vrh ljestvice gledanosti i u Hrvatskoj i u svijetu. Trenutno ima ocjenu 100% od kritičara i 74% od prosječnih gledatelja.

Lover, Stalker, Killer prati mehaničara Davea Kroupu, koji se nakon prekida veze s majkom svoje djece odselio u grad Omahu, u američkoj saveznoj državi Nebraski. Kroupa je tamo odlučio otvoriti profil na jednoj online dating stranici, no nije očekivao da će njegova romantična avantura imati tako tragičan kraj.

 

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz dokumentarnog filma Lover, Stalker, Killer, nemojte čitati dalje.

2012. godine napravio je profil na dating stranici Plenty of Fish. Tamo je upoznao Shannu "Liz" Golyar, s kojom je odmah kliknuo, ali nije htio ulaziti u ozbiljnu vezu nakon svježeg prekida. Budući da je bio u vezi bez obaveza, Kroupa je istovremeno izlazio i s Cari Farver, koja je živjela u susjednom gradu i koju je upoznao u svojoj automehaničarskoj radionici.

Shanna "Liz" Golyar Foto:Netflix

Jedne večeri kada su Farver i Kroupa bili u njegovom stanu, pojavila se Golyar, koja je došla po svoje stvari. Iako je susret bio pomalo neugodan, Farver je rekla da joj ne smeta što Kroupa izlazi s drugom ženom jer su se dogovorili da neće ulaziti u ozbiljnu vezu.

No do problema je došlo dva tjedna kasnije, u studenom 2012., nakon što je Kroupa ostavio Farver u svom stanu i otišao na posao. Farver mu je poslala poruku u kojoj ga je pitala može li se useliti kod njega, na što joj je on odbrusio da ne može, a onda ga je dočekao niz ljutitih poruka.

Kroupa se nastavio viđati s Golyar, ali situacija je izmaknula kontroli jer su i on i Golyar dobivali prijeteće poruke. Situacija je kulminirala kada je netko podmetnuo požar u Golyarinoj kući i tako ubio sve njezine ljubimce.

Cari Farver Foto: Netflix

Šokantan preokret u slučaju

Iako je Kroupa zatražio pomoć policije, ona mu nije mogla pomoći. Policija je pretražila Farverin auto, koji je bio parkiran pored njegove radionice, ali pronađen je samo jedan otisak prsta koji nije odgovarao nikome iz njezine baze podataka.

No Kroupa i Golyar nisu jedini koji su dobivali čudne poruke. Farverina majka dobila je poruku svoje kćeri u kojoj je pisalo da se seli u Kansas. To je majku šokiralo pa je odmah nazvala policiju jer ju je bilo strah da joj je kći nestala. No policajci su odlučili ignorirati slučaj čim su čuli da Farver pati od bipolarnog poremećaja.

Godinama kasnije cijeli su slučaj preuzeli novi detektivi, koji su otkrili da je krivac za sve poruke i spaljivanje kuće bila Golyar. Golyar je u ljubomori ubila Farver i cijelo se vrijeme pretvarala da je ona kako bi sakrila krivnju. Osuđena je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja 2017. godine.

Pozitivni komentari na društvenim mrežama

Gledatelji dokumentarca ostavili su pozitivne komentare na društvenim mrežama te preporučili drugima da pogledaju Lover, Stalker, Killer.

"Ovo je dobar podsjetnik da u svijetu postoje stvarno poremećeni ljudi", napisao je jedan korisnik na Redditu.

"Ne mogu vjerovati koliko im je trebalo da napokon počnu istraživati Liz. Upravo sam pogledao ovaj film. Ta jadna žena i njezina obitelj! Koja noćna mora!" dodao je drugi.

Pročitajte više